CENTRE ÒPTIC L´ESGUARD

La XIV Festa del Mercat a la Plaça posa l'accent en el comerç local

En aquesta edició es programaran un centenar d’activitats, del 19 al 22 de maig

etiquetes   noticies, ciutat, cultura, turisme, activitats, amposta, festa del mercat

21/3/2022

La XIV Festa del Mercat a la Plaça posa l’accent en el comerç local | Amposta.info En aquesta edició es programaran un centenar d'activitats, del 19 al 22 de maig


El comerç local serà el protagonista de la catorzena edició de la Festa del Mercat a la Plaça, que tindrà lloc del 19 al 22 de maig. Amb la recuperació del 100% de la presencialitat, la Festa del Mercat comença a escalfar motors al voltant d'aquest eix temàtic. "Estem molt il·lusionats de poder encarar aquesta nova edició d'una forma totalment presencial, recuperant el pregó, els tastos al Mercat i totes les activitats tradicionals de la Festa", explicava l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs. Seguint el fil de la temàtica, al cartell de la Festa del Mercat, que han presentat l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, acompanyat de la regidora de Cultura i Memòria Història, Inés Martí, del director de la Festa, Jordi Príncep, i de l'autor del cartell, Adrià Merín, es destaca un negoci molt reconegut a la ciutat, Casa Chordà, antigament ubicat al carrer Major.

Al cartell es pot observar, en primer pla, una figura femenina d'una musa comprant una tela, mentre que al fons s'ha volgut representar l'interior de Casa Chordà. El dissenyador, Adrià Merín, concretava que amb l'estil modernista de principis del segle XX, inspirat en la cartelleria d'Alphonse Mucha, volia tornar a la creació que va preparar per a la IX edició: "És un cartell que busca ser senzill quant a elements i estructura, alhora que ple de detalls". Segons Merín, la part frontal juga a ser un anunci comercial de l'època, mentre que de fons podem veure l'interior de Casa Chordà, una il·lustració elaborada a partir de fotografies del 1936 al 1996. Així, el dissenyador afegia que "a l'escena trobem amb una picada d'ullet a l'època més actual, ja que intentem representar al senyor Ramon Chordà com a venedor, una imatge típica i que ben segur recorden molts dels qui anaven a la botiga a comprar". Pel que fa als colors, Merín detallava que a l'habitual rètol i logo de la Festa, aquest cop l'envolten unes flors blaves per evocar la tela d'un mantó o toqueta. "Aquests blaus contrasten amb el coral del cartell, uns colors més vius i forts per apropar-se als colors i gràfiques de les etiquetes i productes comercials del 1900", tancava.

Per la seva part, el director de la Festa del Mercat a la Plaça, Jordi Príncep, argumentava que "serà una edició molt especial, perquè a més de la presencialitat també intentarem recuperar al màxim la musculatura de les activitats que s'han anat fent durant les edicions d'abans de la pandèmia". En un avanç del programa, Príncep ha destacat que hi haurà un centenar d'actes, així com que la pregonera serà una figura destacada del comerç ampostí, Alícia "la corsetera", propietària de Llenceria Alícia, i que es reforçaran els espectacles itinerants amb els carrers com espai d'actuació.


Per: Redacció

Foto: Cedida


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info