Ara i tot l┤any, compra producte de proximitat al MontsiÓ

Uniˇ de Pagesos alerta de danys importants de la tempesta d'ahir en olivera i d'afectaciˇ als camps d'arr˛s al Baix Ebre i al MontsiÓ

A la comarca del Baix Ebre, han resultat afectades les oliveres de prÓcticament tots els municipis, i al MontsiÓ, la gran majoria

etiquetes   noticies, comarca, terres ebre, climatologia, terres ebre, agricultura, meteorologia, temporal

24/11/2021

Uniˇ de Pagesos alerta de danys importants de la tempesta d’ahir en olivera i d’afectaciˇ als camps d’arr˛s al Baix Ebre i al MontsiÓ | Amposta.info Oliveres amb branques esquerdades al Baix Ebre


Uniˇ de Pagesos adverteix que la forta tempesta d'aigua, pedra i calamarsa que ahir va afectar sobretot les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona ha causat danys importants en l'olivera i ha inundat camps d'arr˛s, segons una primera valoraciˇ. A la comarca del Baix Ebre, han resultat afectades les oliveres de prÓcticament tots els municipis, i al MontsiÓ, la gran majoria.

El temporal Dana ha trencat branques i, en alguns llocs, arbres, entre els quals garrofers. El fort aiguat que va caure es va endur les olives que estaven a terra i que encara s'havien de plegar. A l'Ametlla de Mar (Baix Ebre) la forša d'una mÓnega que va venir del mar cap a terra va tombar oliveres i va causar destrosses a les explotacions, amb tanques, camins, pistes forestals i accessos a les finques danyats. La mÓnega va sortir de la urbanitzaciˇ Roques Daurades, a l'Ametlla de Mar, va travessar la N 340 al punt km 1111 i l'antiga carretera nacional 340, prop de la particiˇ amb el terme del Perellˇ.

Pel que fa als danys en els camps d'arr˛s i les seves estructures, encara no es pot entrar per fer-ne una valoraciˇ acurada, per˛ s'intueixen desperfectes en cordons. CaldrÓ esperar uns dies fins que s'hi pugui accedir per fer la valoraciˇ dels danys. El sindicat ha constatat que el temporal ha provocat un aiguabarreig que segurament haurÓ facilitat la dispersiˇ de la plaga del cargol poma.

Quant als cÝtrics, no es preveu que el temporal afecti la collita si no plou molt mÚs, tot i que hi ha camins i finques inundades, per˛ caldrÓ esperar els propers dies per valorar-ho. Si els camps es van eixugant i no plou gaire mÚs, no hi hauria d'haver problemes.

Uniˇ de Pagesos demana als ajuntaments dels municipis afectats que reparin camins i infraestructures al mÚs aviat possible perquŔ la pagesia pugui accedir a les finques, i al Departament d'Acciˇ ClimÓtica, una valoraciˇ rÓpida i acurada dels danys per poder indemnitzar de manera justa la pagesia afectada, aixÝ com per poder aplicar mesures com l'adequaciˇ de la fiscalitat de l'IRPF a les pŔrdues que es comptabilitzin.


Per: Redacciˇ

Foto: Uniˇ de Pagesos de Catalunya


EbreActiu, revista d’oci actiu


Amposta.info, el digital de la ciutat d┤Amposta des de 1998 (Terres de l┤Ebre)

correu electr˛nic
Informaciˇ i avÝs legal

Amposta.info