Eports Ample de Banda i Internet

Cultura | Una recerca dedicada al segle XIV i XV, primer Premi de Recerca Jordi Fontanet

La memòria del projecte és d’Antoni Cartes i Sabina Colomé

etiquetes   Cultura, Amposta

30/10/2017

Cultura | Una recerca dedicada al segle XIV i XV, primer Premi de Recerca Jordi Fontanet | Amposta.info El premi està donat amb 3.000 euros i té caràcter biennal


Una recerca històrica sobre l'Amposta dels segles XIV i XV. Aquest és el tema central del treball d'investigació que ha guanyat la primera edició del Premi de Recerca Jordi Fontanet, que es va entregar divendres 27 d'octubre.

La recerca, impulsada per Antoni Cartes Reverté i Sabina Colomé i Ortí i amb el títol "De quan es pagava un paó a l'any". Una visió d'Amposta a través dels capbreus de rendes reials dels segles XIV i XV, pretén definir aspectes com la distribució urbanística del municipi i la localització dels edificis concrets, l'organització de l'espai agrari ampostí, l'evolució de la distribució de terres i dels diferents usos, els propietaris d'aquestes terres o les conseqüències de la Guerra Civil Catalana per al terme d'Amposta.

El premi està donat amb 3.000 i té per objectiu premi un projecte de recerca original i inèdit referit a estudis cientificotècnics, històrics, mediambientals, geogràfics, econòmics, literaris, artístics, polítics, sociològics o d'especial interès per la ciutat. Té caràcter biennal i està dedicat a Jordi Fontanet, un ampostí apassionat de l'estudi del territori.


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info