SALVADÓ JOIERS, DES DE 1902. Més de 100 anys de confiança

Tres dies de xarrades i tallers en les primeres Jornades de la cultura menstrual

Seran de l’1 al 3 d’abril a l’espai km 0 de l’Oficina de Turisme d’Amposta

etiquetes   noticies, ciutadania, ciutat, jornades, amposta, salut, igualtat

28/3/2022

Tres dies de xarrades i tallers en les primeres Jornades de la cultura menstrual | Amposta.info


Les I Jornades de la cultura menstrual arriben a la capital del Montsià per oferir a la ciutadania l'oportunitat d'endinsar-se en el coneixement del cicle menstrual i tots els conceptes que se'n deriven. L'espai km 0 de l'Oficina de Turisme d'Amposta acollirà, de l'1 al 3 d'abril, una desena d'actes, xerrades, tallers i espais de diàleg sobre el cicle menstrual i la naturalesa femenina. "Tot i tenir tota la informació a l'abast, actualment encara hi ha un gran desconeixement sobre la regla i la ciclicitat per la qual passem les dones mensualment", assenyalava la regidora de Drets Socials i Ciutadania, Núria Ferré, qui afegia que "des de l'any passat s'estan fent tallers d'acompanyament a la menarquia a les escoles i a la biblioteca, i enguany hem volgut anar un pas més enllà i impulsar aquestes jornades". Aquestes Jornades estan organitzades per la regidoria de Drets Socials i Ciutadania de l'Ajuntament d'Amposta i Casa de Luna.

Des de Casa de Luna, Laia Oraá detallava que aquestes Jornades de la cultura menstrual volen "donar resposta a la manca d'espais i actes públics que visibilitzen i donen un lloc a la menstruació i a la naturalesa cíclica femenina, per tal d'oferir a la ciutadania l'oportunitat d'endinsar-se, d'una manera rigorosa però també festiva i alegre, al coneixement femení".

Els actes arrencaran el divendres 1 d'abril amb el taller "Acompanyem en la menarquia", amb Laia Oraá Cid de Casa de Luna. Una activitat d'acompanyament de l'arribada de la primera menstruació i la comprensió del cicle menstrual per a xiquetes i noies d'entre 9 i 13 anys. El mateix dia també tindrà lloc una xerrada sobre la importància dels calendaris menstruals i la presentació de l'exposició art i cicle menstruals. D'altra banda, dissabte s'organitzarà un taller d'art efímer, de feminitat i de coneixement del cos amb la llevadora independent de BATECS Montse Gasparin, així com una xerrada sobre el puerperi i la maternitat amb Andrea Vidal Pepiol d'El despertar de Shatki, un taller sobre la menopausa i la conferència "Ciclicitat, creativitat i introspecció" amb Helena Herranz de La Romàntica. Tancant les Jornades, diumenge s'ha preparat una dinàmica de dansa femenina i, com a tancament, un taller de compreses de tela.

Paral·lelament, durant les Jornades hi haurà una fira de productes per a la dona, exposicions, propostes d'art i creació lliures i un espai de llibres i contes sobre el cicle menstrual. Totes les activitats seran gratuïtes i amb inscripció prèvia, que es pot realitzar per correu electrònic a jornadesculturamenstrual@gmail.com.


Per: Redacció


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info