AMPOSTA FAS GOIG

La Torre de la Carrova s'ilˇluminarā pels drets humans amb l'encesa de torres, talaies i talaiots de la Mediterrānia

A Amposta serā el dissabte 13 de gener a la Torre de la Carrova, amb una jornada de portes obertes i visita guiada

etiquetes   noticies, ciutat, amposta

8/1/2024

La Torre de la Carrova s’ilˇluminarā pels drets humans amb l’encesa de torres, talaies i talaiots de la Mediterrānia | Amposta.info


Per tercer any consecutiu, Amposta se sumarā a l'encesa de torres, talaies i talaiots de la Mediterrānia, el 13 de gener, una acciķ pels drets humans coordinada per l'Institut Ramon Muntaner, amb el suport, entre altres, del Departament de Cultura de la Generalitat, la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana i la Federaciķ d'Ateneus de Catalunya. L'acte recrea la comunicaciķ visual que tenia lloc entre les torres de guaita, les quals eren, essencialment, un recurs d'autodefensa i que ara amb aquesta acciķ es converteixen en punts de llum, en fars d'acollida que mostren el camí d'arribada.

A Amposta, l'activitat comenįarā amb una jornada de portes obertes a la Torre de la Carrova (9.30 a 13.30 h), una visita guiada a la torre (12 h) i la lectura del manifest, aquest any redactat per l'autor Josep Vallverdú, a cārrec dels membres de l'Institut d'Estudis Comarcals del Montsiā. Posteriorment, la colla de Diables Lo Minotaure encendrā la fum i la Coral de la Lira i la Coral Aquae de la Fila cantaran "Viatge a Ítaca". A la tarda, Lo Minotaure s'encarregaran de l'encesa (18.30 h).

L'objectiu d'aquesta activitat és sensibilitzar a la poblaciķ sobre la situaciķ que es viu a la Mediterrānia, on moltes persones que es veuen obligades a abandonar casa seva hi perden la vida cada any i, per l'altra, reivindicar i posar en valor les torres, talaies, talaiots i fortificacions com a patrimoni histōric i cultural present al conjunt dels territoris de parla catalana.

L'acciķ s'estendrā per diferents torres i fortificacions a Catalunya, el País Valenciā, illes Balears, Aragķ i la Catalunya del Nord, Andalusia, així com entre paīsos del nord d'Āfrica com Marroc o Tunísia; i de l'Orient Mitjā, com el Líban.


Per: Redacciķ

Foto: Amposta.info


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrōnic
Informaciķ i avís legal

Amposta.info