SALVADÓ JOIERS, DES DE 1902. Més de 100 anys de confiança

Les Terres de l'Ebre, protagonistes de la 5a etapa de la Volta Ciclista a Catalunya en la seva 102a edició

El 24 de març tindrà lloc la sortida a Tortosa i els ciclistes continuaran en direcció a Gandesa, pujaran per Bot fins arribar a Móra la Nova i es dirigiran cap a Amposta havent pujat el Coll de Som i havent passat per Miravet i Benifallet

etiquetes   noticies, comarca, terres ebre, turisme, cicloturisme, amposta

2/2/2023

Les Terres de l’Ebre, protagonistes de la 5a etapa de la Volta Ciclista a Catalunya en la seva 102a edició | Amposta.info La pujada al Port serà un dels tres ports de muntanya puntuables a la Volta


Les Terres de l'Ebre seran l'escenari protagonista de la cinquena etapa de la Volta Ciclista a Catalunya en la seva 102a edició que es disputarà entre els dies 20 i 26 de març. Amb sortida a Tortosa i un exigent darrer tram amb l'ascens fins al Portell del Caro, al popularment conegut com Lo Port; l'etapa comptarà amb un recorregut de 178,6 km. Serà la tercera arribada en altura de l'edició, en un port de categoria especial amb la duresa necessària per ser determinant en la resolució final de la cursa. L'etapa passarà per les quatre comarques ebrenques: Baix Ebre, Ribera d'Ebre, Terra Alta i Montsià i sumarà un ascens acumulat de 2.500 metres.

Els detalls de l'etapa s'han fet públics ahir dimecres a Barcelona durant l'acte de presentació de l'edició d'enguany de la Volta. La competició tindrà a les Terres de l'Ebre un total de tres ports puntuables: l'Alt de Bot, el Coll de Som i la pujada final a Lo Port. El 24 de març tindrà lloc la sortida a Tortosa i els ciclistes continuaran en direcció a Gandesa, pujaran per Bot fins arribar a Móra la Nova i es dirigiran cap a Amposta havent pujat el Coll de Som i havent passat per Miravet i Benifallet. La ruta continuarà en direcció a Roquetes per acabar amb l'ascens a Lo Port. Un total de 25 equips, amb els millors ciclistes del món, prendran part en aquesta edició de la Volta, que es manté consolidada com una cita obligada del calendari internacional de ciclisme.


Un aparador internacional per a les Terres de l'Ebre

L'acord de patrocini entre els organitzadors de la Volta Ciclista a Catalunya i el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona permetrà projectar la imatge de les Terres de l'Ebre al món gràcies a l'enorme repercussió mediàtica d'aquesta competició ciclista. Durant l'acte de presentació de la Volta, la presidenta del Patronat de Turisme de la Diputació, Meritxell Roigé, ha destacat “l'oportunitat que la Volta representa per posicionar les Terres de l'Ebre com una destinació única per a la pràctica de ciclisme en un esdeveniment de primer nivell i amb enorme impacte mediàtic”. Segons la presidenta del Patronat, “l'etapa permetrà mostrar els principals actius turístics que ens posicionen com a una de les millors destinacions sostenibles del món”.

Al final de l'acte de presentació, Roigé, ha fet el lliurament d'una de les Medalles d'Honor de la Volta Catalunya a Néstor Biosca, persona de llarga trajectòria en el ciclisme a les Terres de l'Ebre.

La Volta a Catalunya, la tercera prova ciclista per etapes més antiga del món després del Tour de França i el Giro d'Itàlia, encara enguany la seva 102a edició en un gran moment, plenament consolidada dins el calendari UCI World Tour i amb la presència dels millors equips ciclistes del món, que buscaran prendre el relleu en el palmarès de la cursa del colombià Sergio Higuita, vencedor el passat 2022. La darrera edició de la Volta va tenir un impacte de més de 11,5 milions d'espectadors únics arreu del món gràcies a la seva difusió a 190 territoris.

A més del ressò mediàtic de l'etapa, que incorpora el nom de Terres de l'Ebre, l'acord amb el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona garantirà la visibilitat i la promoció de la marca turística durant tot l'esdeveniment.


Per: Redacció

Foto: Amposta.info


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info