AMPOSTA FAS GOIG

L'Ajuntament destinarā el superāvit del pressupost 2016 a renovar l'enllumenat i el clavegueram i altres obres

L’Ajuntament d’Amposta tanca el pressupost del 2016 amb un romanent de tresoreria de 6 milions d’euros i un superāvit de 4 milions d’euros.

27/2/2017

L’Ajuntament destinarā el superāvit del pressupost 2016 a renovar l’enllumenat i el clavegueram i altres obres | Amposta.info Obres al carrer Carles I, cantonada Felip II


L'Ajuntament d'Amposta ha tancat el pressupost del 2016 amb un romanent de tresoreria de 6 milions d'euros i un superāvit de 4 milions d'euros. Aquests resultats, permeten a l'Ajuntament una capacitat de finanįament de 3,6 milions d'euros. Uns diners que, tal i com ha explicat l'alcalde, Adam Tomās, es destinaran a inversions financerament sostenibles. Tomās ha avanįat que segurament s'invertiran en obres financerament sostenibles d'acord amb la Llei estatal d'estabilitat pressupostāria com "la segona fase de l'enllumenat, que sķn uns 900.000 euros, pluvials, una bossa d'asfalt o la renovaciķ del clavegueram del Grau i les Quintanes".

Una altra dada significativa del tancament pressupostari de l'any és la rātio d'endeutament, que se situa en el 43%, quan l'any passat aquesta xifra del 54%. "L'endeutament, perō, no ens preocupa, perquč tenim molt marge fins el 120% que permet la llei". Sobre el superāvit, l'alcalde ha assenyalat que "tenir-lo és una anormalitat, el tenim perquč ens obliga l'Estat". "Nosaltres no volem superāvit, volem posar diners al carrer", ha afegit. "Hem aconseguit posar al carrer més diners, ja que s'han incrementat les subvencions i ajuts i s'han fet més inversions", ha afegit l'alcalde.

Tomās també s'ha mostrat satisfet amb la dināmica que viu l'economia i el mercat labora d'Amposta. "S'estan comenįant a notar les polítiques d'ocupaciķ que estem impulsant, ja que ha baixat l'atur i aquesta baixada és superior a la mitjana de Catalunya", ha comentat Tomās, "i ja tenim les primeres empreses interessades en les ajudes a la contractaciķ".

Bases reguladores dels ajuts als perceptors de rendes baixes

Al ple d'aquest dilluns al matí també passa a aprovaciķ la modificaciķ de les bases reguladores dels ajuts als perceptors de rendes baixes i amb famílies amb fills a cārrec. L'alcalde ha explicat que al 2016 es va esgotar la partida per aquests ajuts i unes 200 persones es van quedar fora de l'ajut. "Les bases, tal i com estaven fins ara, deien que quan s'acaba la partida, s'acaba, perō nosaltres pensem que aixō és injust perquč si una persona hi té dret, no es pot quedar fora", ha assenyalat Tomās. "Ara, portarem a aprovaciķ que les que es van quedar sense el 2016, puguin cobrar l'ajuda del 2016 i també la del 2017", ha dit.


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrōnic
Informaciķ i avís legal

Amposta.info