CENTRE ÒPTIC L´ESGUARD

S’inauguren les obres del nou dipòsit d’aigua del Poble Nou del Delta

L’actuació, executada per l’Ajuntament d’Amposta, ha consistit en la construcció d’un nou dipòsit i la renovació de la canonada que abasteix els nuclis de població del Poble Nou i Eucaliptus, multiplicant per vuit la capacitat d’emmagatzematge

etiquetes   noticies, ciutat, serveis, poble nou, amposta, eucaliptus

18/5/2022

S’inauguren les obres del nou dipòsit d’aigua del Poble Nou del Delta | Amposta.info El nou dipòsit multiplica per vuit la capacitat d’emmagatzematge d’aigua


El director de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), Samuel Reyes, i l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, acompanyats pel delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Albert Salvadó, entre d'altres autoritats, han inaugurat avui les obres que milloraran la garantia en el subministrament d'aigua del municipi, concretament la dels nuclis de Poble Nou i els Eucaliptus.

Els treballs inaugurats avui han consistit en la construcció d'un nou dipòsit d'aigua, ubicat al nucli de Poble Nou, amb capacitat per emmagatzemar 600 m3, i la renovació de la conducció d'aigua que subministra els nuclis de Poble Nou i els Eucaliptus. La inversió total dels treballs, executats per l'Ajuntament, ha estat de més de 252.600 euros i han comptat amb un ajut de l'ACA de 81.000 euros.

El nou dipòsit multiplica per vuit la capacitat d'emmagatzematge d'aigua del municipi, que fins ara únicament disposava d'un dipòsit de 70 m3, podent així garantir l'aigua durant els mesos d'estiu quan es produeix un major increment de la demanda a causa del turisme. El director de l'ACA ha volgut destacar que “s'ha de potenciar la digitalització en el sector de l’aigua i un dels grans reptes és el telecontrol en els dipòsits i les captacions d’aigua”.

Abans de la inauguració, el director de l'ACA s'ha reunit amb l'alcalde d'Amposta per abordar les infraestructures per al sanejament de les aigües residuals necessàries als nuclis de Poble Nou i els Eucaliptus. El director de l'Agència, sobre aquests dos temes, ha destacat que “abans de l'estiu ja estarà redactat el projecte de la depuradora d’Eucaliptus i per al sanejament de Poble Nou ja tenim l’alternativa definida, gràcies al Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (Copate) i al Consell Comarcal del Montsià”.


Per: Redacció

Foto: Cedida


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info