Eports Ample de Banda i Internet

El Servei de Transport Escolar del Montsià es reactiva amb 11 rutes escolars habituals

Aquest servei es presta de manera gratuïta a l’alumnat que ha de cursar educació primària o secundària obligatòria fora del seu municipi perquè al seu no hi ha oferta. El curs escolar també ha començat amb més alumnat beneficiari de les beques menjador

etiquetes   noticies, comarca, montsia, educació, ensenyament, ajuts, amposta

19/9/2022

El Servei de Transport Escolar del Montsià es reactiva amb 11 rutes escolars habituals | Amposta.info


Amb l'inici del nou curs 2022-2023, amb més de 9.000 alumnes al Montsià, el Servei de Transport Escolar gestionat pel Consell Comarcal del Montsià s'ha reactivat amb les 11 rutes escolars habituals amb les que ja s'han traslladat més de 250 alumnes durant els primers dies de classe.

Aquest servei es presta de manera gratuïta a l'alumnat que ha de cursar educació primària o secundària obligatòria fora del seu municipi perquè al seu no hi ha oferta. N'és el cas dels veïns i veïnes de Freginals, Godall, la Galera, Masdenverge i Mas de Barberans que cursen l'ESO a Santa Bàrbara, d'acord amb el mapa escolar establert pel Departament d'Educació. També es dona servei a aquelles persones que cursen els estudis obligatoris però que no s'han de desplaçar del seu terme municipal. És el cas dels veïns i veïnes del Poblenou del Delta, dels barris d'Ulldecona i d'Alcanar. El jovent que cursa estudis d'ensenyament postobligatori també en pot fer-ne ús del servei, tot i que aquesta línia no està subvencionada. El servei també es presta a les persones usuàries dels centres d'Educació Especial.

El curs escolar també ha començat amb més alumnat beneficiari de les beques menjador i més partida destinada en la proposta inicial de la primera distribució d'ajuts amb 750 mil euros i 899 alumnes becats. «Un augment que es deu principalment a l'increment dels llindars econòmics, que ara ha permès a més famílies accedir als ajuts. També a l'augment dels dies lectius del calendari escolar i el preu de menjador ha fet que des de l'àrea invertim més diners», explica la consellera d'Ensenyament del Consell Comarcal del Montsià, Susanna Sancho Maigí.

Es tracta d'ajuts que cobreixen el 70% del cost del menjador (amb un màxim de 4,58 € per escolar i dia). En casos específics, cobrim el 100% del cost del menjador a amb l'ajut complet a alumnat amb rendes molt baixes o que tenen una diversitat funcional igual o superior al 60%.

Son ajuts que s'atorguen tenint en compte les característiques socioeconòmiques de les famílies. « L'objectiu és donar suport als col·lectius en situació de vulnerabilitat i garantir que els infants i joves facin cada dia un àpat de qualitat», afegeix Sancho. Aquestes subvencions en cap cas s'entreguen a les famílies sinó que és el cost que té el servei de menjador i que en aquest cas les persones beneficiàries cada cop que assisteixen el tenen bonificat d'acord al tipus d'ajut que se'ls ha concedit.El termini per demanar aquests ajuts està obert durant tot el curs escolar perquè les persones que arriben més tard a la comarca o que s'han hagut de canviar de domicili durant el curs escolar i ho necessitin puguin accedir a la subvenció.

Durant els propers mesos s'obrirà el termini perquè les famílies puguin demanar els ajuts per l'adquisició de llibres i material escolar obligatori per a l'alumnat que estudia a escoles, instituts, centres privats concertats i en centres d'educació especial de la comarca del Montsià. En aquestes beques també es preveu un augment de beneficiaris gràcies a l'increment dels llindars econòmics de les famílies.


Per: Redacció

Foto: Pixabay


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info