CENTRE ÒPTIC L´ESGUARD

Sebastià Juan Arbó, protagonista de les portades de l'agenda cultural del 2023

Fins l’octubre de 2023 es commemora l’Any Arbó en motiu del 120è aniversari del naixement l’autor

etiquetes   noticies, cultura, amposta, any arbo

3/1/2023

Sebastià Juan Arbó, protagonista de les portades de l’agenda cultural del 2023 | Amposta.info


Sebastià Juan Arbó i la seva obra protagonitzaran les dotze portades de l'agenda cultural d'Amposta d'aquest 2023. I és que, des de l'octubre del 2022 i fins l'octubre d'enguany, Amposta commemora l'Any Arbó en motiu del 120è aniversari del naixement de l'escriptor. La primera de les portades, la del gener, està dedicada al propi autor, amb una il·lustració de mig cos de l'autor. Durant l'any, es dedicaran portades als llibres d'Arbó, a alguns dels personatges més cèlebres de les seves històries així com també a fotografies cèlebres de l'escriptor.

L'any Arbó va començar l'octubre del 2022 coincidint amb les Jornades de Lletres Ebrenques. Durant enguany, l'Arxiu Comarcal acollirà una exposició sobre els manuscrits dels contes d'Arbó. Posteriorment, també hi haurà unes jornades didàctiques per donar a conèixer la seva obra entre l'alumnat de 4t ESO i 1r de Batxillerat i, al març, s'han preparat unes rutes literàries guiades per visitar els paratges que apareixen a les obres d'Arbó. Altres activitats són les intervencions a la ràdio d'estudiosos i alumnat o la presentació de l'obra guanyadora del III Premi Jordi Fontanet 'Edició i estudi critico-genètic del projecte de novel·la 'El ángel se durmió' de Sebastià Juan Arbó', a càrrec de Joan Antoni Forcadell, on els lectors podran accedir a un projecte de novel·la inèdit de l'autor.

L'any Arbó clourà l'octubre de 2023 amb el I Congrés sobre Sebastià Juan Arbó, que s'estendrà entre l'arxiu comarcal, la UAB i possiblement a la Ràpita, el 25 i 26 d'octubre. El congrés, que també es podrà seguir en línia, vol ser el primer gran esdeveniment acadèmic que aplegui investigadors i especialistes sobre l'obra i figura de Sebastià Juan Arbó.


Per: Redacció

Foto: Cedida


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info