CENTRE ÒPTIC L´ESGUARD

Salut Pública impulsa el diagnòstic precoç del VIH i les hepatitis

La campanya està inclosa dins de la Setmana Europea de la prova del VIH i les hepatitis

etiquetes   Notícies, Societat, Sanitat, Amposta

20/11/2017

Salut Pública impulsa el diagnòstic precoç del VIH i les hepatitis | Amposta.info La campanya està inclosa dins de la Setmana Europea de la prova del VIH i les hepatitis


Des del divendres 17 i fins al 24 de novembre, l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) de la Generalitat se suma –un any més– a la Setmana Europea de la prova del VIH i les hepatitis per impulsar-ne el diagnòstic precoç i ho fa mitjançant el Programa de prevenció, control i atenció al virus d'immunodeficiència humana (VIH), les infeccions de transmissió sexual (ITS) i les hepatitis víriques.

D'aquesta manera, Salut Pública vol sensibilitzar a la població general de la importància de promoure la detecció precoç d'aquestes malalties i d'incentivar la realització d'aquestes proves a les persones que han estat exposades a situacions de risc. En l'actualitat el nombre de persones infectades pel VIH a Catalunya és d'unes 33.600, mentre que les infectades pel virus de l'hepatitis C seria d'unes 40.000. A més, entre el 25% i el 45% de les persones infectades ho desconeixen, cosa que pot provocar problemes per l'accés tardà als tractaments i el risc de transmissió a d'altres persones.

Aquestes proves són voluntàries, confidencials i gratuïtes i es poden sol·licitar al metge o metgessa d'atenció primària, a les farmàcies acreditades, així com també a la Unitat d'Infeccions de Transmissió Sexual de Drassanes i a 12 entitats comunitàries d'ajuda a la prevenció del VIH.

A Amposta, la farmàcia acreditada per a fer les proves és la Farmàcia Mª del Carme Albella Beltrán (Avinguda Santa Bàrbara, 30).


Més info


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info