EbreActiu, revista d´oci actiu

L'Agència de Salut Pública de Catalunya detecta nivells elevats de clorurs i sodi a la xarxa d'aigua potable d'Amposta

L’Ajuntament d’Amposta recomana a les persones amb hipertensió arterial, les que han de seguir una dieta pobra en sodi i els infants no beguin aigua d’aixeta, per a la resta de població no hi ha cap restricció

etiquetes   noticies, ciutat, salut, amposta

10/12/2020

L’Agència de Salut Pública de Catalunya detecta nivells elevats de clorurs i sodi a la xarxa d’aigua potable d’Amposta | Amposta.info


L'Agència de Salut Pública de Catalunya ha comunicat a l'Ajuntament d'Amposta i a Sorea que ha detectat nivells elevats de clorurs i sodi a la xarxa d'aigua potable d'Amposta des de fa un temps, una anomalia que qualifica de "greu" per a la població que pateix hipertensió arterial, les que han de seguir una dieta pobra en sodi i en la preparació de biberons en la població infantil. És per això que l'Ajuntament d'Amposta recomana que aquestes persones no consumeixin aigua de l'aixeta mentre durin aquests nivells elevats de clorurs i sodi. Per a la resta de població no existeix cap restricció ni contraindicació.

L'Ajuntament d'Amposta està analitzant totes aquelles accions a implementar a curt i mitjà termini per revertir aquest problema. Entre elles, es valora la possibilitat d'augmentar la concessió d'aigua del CAT per tal d'augmentar la quantitat d'aigua a la barreja que es fa procedent amb el pou propi i també la instal·lació d'una estació de tractament d'òsmosi de l'aigua actualment subministrada. Es farà seguiment de l'evolució dels paràmetres per tal d'avaluar que aquestes mesures tenen efectivitat.

L'augment de la presència d'aquests elements a l'aigua del pou està causada, principalment, per la pujada de la falca salina a causa de la regressió. "Un problema que es podria solucionar amb el pou contemplat al Pla de Restitució que ha de fer l'Estat espanyol", ha recordat l'alcalde, Adam Tomàs, "i que hem d'exigir a l'Estat que el construeixi al més aviat possible".


Per: Redacció

Foto: Cedides


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info