SALVADÓ JOIERS, DES DE 1902. Més de 100 anys de confiança

La residència de gent gran d'Amposta no té cap positiu per covid-19

L’aïllament dels avis i àvies a les seves habitacions, el suport permanent del personal mèdic del CAP i l’Hospital Comarcal, l’elaboració continua de procediments i protocols, o la formació, implicació i actitud de l’equip, mesures per evitar els contagis

etiquetes   noticies, covid19, gent gran, societat

16/4/2020

La residència de gent gran d’Amposta no té cap positiu per covid-19 | Amposta.info


Satisfacció continguda entre les responsables de la Residència de Gent Gran d'Amposta. Un mes després de la declaració de l'Estat d'Alarma, aquest equipament municipal, on hi viuen més de 200 àvies i avis, població de risc davant la pandèmia de la covid19 no ha tingut cap positiu per aquest virus. Malgrat mostrar-se cautelosa per l'evolució que pugui tenir la pandèmia les properes setmanes, la regidora de Salut i Serveis Socials de l'Ajuntament d'Amposta, Susanna Sancho, valora positivament aquesta notícia, tot destacant que "des del primer moment, la residència d'avis d'Amposta s'ha avançat a les mesures preses per evitar el contagi".

Així, tal i com explica la regidora, en el moment en què la Generalitat decreta la suspensió de l'activitat educativa i el tancament d'equipaments, la residència tanca el Centre de Dia i envia a les famílies a casa amb el suport familiar i amb Servei d'Atenció Domiciliària en alguns casos. Tanmateix, es fa un comunicat a les famílies per reestringir les visites externes, es redueix el temps de visita dels familiars i es limita l'accés a les zones comunes. Dies després, i abans de decretar el confinament per part del Govern, es decideix confinar els avis i àvies i suprimir del tot les visites de familiars. Es controla l'accés i es posa a la porta una taula amb solució alcohòlica i cartell explicatiu amb la informació necessària per fer una correcta higiene de mans.

La regidora també explica que s'estan seguint en tot moment els protocols dictats pel Departament de Salut i se n'estant elaborant continuament de propis. S'ha elaborat un decàleg per a les treballadores i treballadors amb instruccions per accedir al centre i per sortir i sobre mesures d'higiene i seguretat, també s'ha limitat l'accés d'elements del carrer a la residència, que s'han de deixar a les guixetes, i es pren la febre a les treballadores i treballadors en entrar a la residència, entre altres mesures entre els i les professionals. En aquest sentit, la regidora destaca també la implicació i actitud de tot l'equip.

Pel que fa als usuaris, en un primer moment es reestringeix l'accés a la zona comuna i es separen per ales i per necessitats d'atenció. Posteriorment es confina els usuaris a les seves habitacions, deixant sortir a la zona comuna de cada ala només a les persones amb transtorn cognitiu que no poden romandre a l'habitació. Pel que fa al personal d'atenció, es modifiquen els torns i horaris de manera que cada ala té el seu equip d'atenció i els equips de les diferents ales no interfereixen entre ells.

"La coordinació amb Salut, que sempre ha estat bona amb els professionals sanitaris, s'ha intensificat aquests dies, amb un suport permanent del personal del CAP i de l'Hospital", assenyala Sancho, tot afegint que "en el moment que Salut assumeix la competència sobre les residències d'avis es revisen tots els protocols i es categoritza la residència com a tipus B. Aquesta definició és en base a que la residència d'avis d'Amposta està medicalitzada ja que compta amb responsable higienico sanitària i pot aillar dues habitacions en cas de possible contagi", clou.


Per: Redacció

Foto: Pixabay


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info