AMPOSTA FAS GOIG

Remsa fa una donació de 10.000 euros per al projecte Emma, d'investigació en càncer de mama

Aquesta col·laboració de Remsa amb el projecte d’investigació del càncer de mama es suma a l’esponsorització del Bàsquet Cantaires

etiquetes   #

16/11/2020

Remsa fa una donació de 10.000 euros per al projecte Emma, d’investigació en càncer de mama | Amposta.info Els 10.000 euros aniran destinats a la compra de material informàtic i de laboratori


L’empresa Remsa continua sumant esforços amb el projecte Emma per a la investigació del càncer de mama a les Terres de l’Ebre. Després d’haver cedit al projecte l'esponsorització del Club Bàsquet Cantaires Femení, Remsa ha fet una contribució econòmica per valor de 10.000 euros destinats a la compra de material informàtic i de laboratori.

Amb aquesta última col·laboració, Remsa referma la seva implicació amb el projecte Emma, el qual lidera un equip d’investigadors de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta. A banda d'aquesta important aportació econòmica, Remsa s'ha marcat l'objectiu de seguir col·laborant amb el projecte Emma i, en aquest sentit, pròximament anunciarà noves accions per continuar donant suport a la investigació contra el càncer de mama.

El director general de Remsa Memorial, Fernando Muiño, ha destacat que la implicació de l'empresa amb iniciatives solidàries com el projecte Emma “és una responsabilitat però també és un orgull”. “Pel nostre arrelament, Remsa sempre estarà al costat d'aquelles iniciatives locals que vulguin contribuir a la millora de la qualitat de vida de les persones i a retenir talent al territori”, ha dit Muiño.

La donació de Remsa servirà per comprar un equip informàtic complet, dos monitors per processar les anàlisis, dos servidors per emmagatzemar les dades i les imatges digitals, així com material fungible de laboratori per tincions immunohistoquímiques, entre d’altre material per a la investigació.

Recentment, Remsa va fer oficial la cessió de l'esponsorització de l’equip femení del Club Bàsquet Cantaires Tortosa al projecte Emma. D’aquesta manera, el logotip del projecte llueix al pavelló on el club juga els seus partits, que també ha modificat el nom pel de "Projecte Emma Bàsquet Cantaires Femení", donant visibilitat al projecte més enllà del nostre territori.


Un projecte d’investigació local

El projecte Emma és una iniciativa que impulsa la fundació Doctor Ferran per a la recerca del càncer de mama. El porten a terme els investigadors del grup Patologia Oncològica i Bioinformàtica de Terres de l'Ebre, amb seu a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta. Des de fa 15 anys, aquests investigadors treballen en la prevenció i el diagnòstic avançat del càncer de mama.

La línia d'investigació en la que es centren actualment és en la d'estudiar en profunditat la resposta immune dels ganglis axil·lars en pacients amb càncer de mama. I és que la metàstasi de ganglis limfàtics de l'aixella és la porta per a que el càncer s'escampi per tot el cos. Mitjançant diferents tipus de tincions i procediments d'anàlisi d'imatges microscòpiques digitals, es vol avaluar quines diferències hi ha a les cèl·lules immunes entre pacients amb i sense metàstasi en els ganglis axil·lars.

La campanya del projecte Emma va començar el passat mes de gener amb l'objectiu de recaptar 150.000 euros amb què, a banda de la compra de material informàtic i de laboratori, es contractarà un jove investigador de les Terres de l'Ebre perquè desenvolupi el projecte. Tot i que l'esclat de la pandèmia de la Covid-19 va obligar a aturar durant uns mesos el projecte, en les últimes setmanes han estat moltes les mostres de suport al projecte arreu de les Terres de l'Ebre, entre elles, les que ha donat i segueix donant l'empresa Remsa.


Per: Redacció

Foto: Cedida


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info