AMPOSTA FAS GOIG

La rehabilitació del Sindicat suposarà una inversió de prop d'1 milió d'euros

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament d’Amposta ha aprovat el projecte de rehabilitació de l’antic edifici del Sindicat

1/2/2018

La rehabilitació del Sindicat suposarà una inversió de prop d’1 milió d’euros | Amposta.info


Una superfície total construïda de més de 986 metres quadrats, distribuïts en planta baixa i dos plantes més, on s'habilitaran despatxos, aules de formació i un laboratori. Tot plegat conservant les característiques originals d'un edifici que data el 1920. Són els principals trets del projecte de rehabilitació de l'antic edifici del Sindicat Catòlic d'Amposta, obra de l'arquitecte ampostí Jaume Sagarra i que compta amb un pressupost de prop de 930.000 euros. Dilluns 29 de gener, la Junta de Govern Local va aprovar el projecte, que avui l'alcalde d'Amposta, acompanyat del primer tinent d'alcalde, Miquel Subirats, de l'arquitecte, i de les caps de les àrees de Polítiques Actives d'Ocupació i Amposta Empresa, ha presentat a la premsa.

Amb la compra del Sindicat, al desembre del 2015, vam poder recuperar un dels pocs edificis que forma part del catàleg de patrimoni històric, artístic i arquitectònic de la ciutat”, assenyala l'alcalde, tot recordant que l'adquisició es va formalitzar per 340.000. Tomàs també ha recordat que “al febrer del 2015, estant a l'oposició, el grup d'Esquerra va presentar una moció per tal que l'Ajuntament adquirís aquest edifici, una proposta que vam incorporar al programa electoral amb el qual vam accedir al govern”. “Tots els grups municipals a l'oposició en aquell moment van donar el seu suport a la moció, però CiU, llavors al govern, va votar en contra”, ha afegit Tomàs.

L'alcalde també ha explicat que aquí s'hi traslladaran les àrees de Polítiques Actives d'Ocupació i Amposta Empresa. “Són dos àrees que gestionen més d'1 milió d'euros de subvencions i volem dignificar la gran tasca que actualment estan fent des de diferents llocs municipals”, ha explicat Tomàs, que també ha avançat que a la planta baixa s'instal·larà el Fab-Lab.

Quant al termini d'execució, l'alcalde ha assenyalat que s'està preparant el projecte de licitació. Un cop adjudicat (“segurament anirem a després de l'estiu”), no s'executarà amb menys d'un any, segons ha dit l'alcalde. En aquest sentit, ha destacat que “no és un projecte que estarà finalitzat dins d'aquest mandat”, però sí que volem que sigui al més aviat possible per poder traslladar els serveis que s'hi ha d'instal·lar quan abans millor”.


Detalls del projecte

L'edifici del Sindicat, que data de 1920, conegut com a Sindicat Catòlic d'Amposta i posteriorment com a Cine Olímpia, és un dels pocs edificis que forma part del catàleg de patrimoni històric, artístic i arquitectònic del municipi d'Amposta. Havia destacat per ser un cafè billar i seu de diferents institucions esportives i culturals del municipi.

En l'actualitat és un edifici de planta baixa i planta pis del qual en destaca, com a tret característic i d'interès, la façana, organitzada gairebé de manera simètrica; la planta baixa està composada amb cinc obertures, totes elles ornamentades amb motius vegetals, sent la central la més gran. La planta primera disposa de tres balcons, sent el central el més petit i el que marca l'accés noble a l'edifici. El conjunt de la façana està rematat per una cornisa senzilla i per una barana calada amb motius naturalistes.

La proposta pretén recuperar els trets fonamentals d'aquest edifici, principalment amb la recuperació de la façana, que es rehabilita i de la qual se'n conserva la geometria i amb la policromia que li correspon a l'edifici. Un altre dels aspectes que es vol conservar és la volumetria exterior, la qual queda gairebé inalterada.

L'edifici vol conservar l'esperit de ser un únic element en el qual s'hi realitzen diverses activitats / usos, en un únic cos, per la qual cosa s'ha considerat un únic accés, situat al centre de la façana que pretén ser una prolongació de la vorera de manera que sigui un edifici més obert a la ciutadania. La composició general de l'edifici és de planta baixa i dues plantes pis, sent la planta baixa i la primera les ja existents. La planta segona és un espai que es guanya dintre de la volumetria existent, ja que aquesta planta se situa entre els cavalls de fusta que també es recuperen.


Els usos que s'hi donaran són:

En planta baixa s'hi ubicarà com a element singular un espai central de gairebé uns 300 metres quadrats útils, per a destinar-ho a Fab –Lab, que de moment serà un local diàfan que gaudirà del pati posterior en planta baixa. En aquesta mateixa planta hi trobem un lloc destinat a oficines i l'accés a les plantes superiors.

En planta primera hi trobem un espai que es destinarà a l'àrea de Polítiques Actives d'Ocupació de l'Ajuntament. Hi ha quatre aules, dues que donen a l'avinguda de la Ràpita i dues al pati posterior, que es dividiran amb envans mòbils, de manera que en un moment donat de dues aules es podrà passar a ser una única aula. La planta també disposarà dels serveis habituals per a aquests tipus d'instal·lacions.

En planta segona trobem un espai destinat a oficines també del departament de Polítiques Actives d'Ocupació. És un espai emblemàtic per desenvolupar-se entre mig de les encavallades de fusta existents, i que té accés a la coberta posterior, que es una coberta enjardinada.


La rehabilitació del Sindicat suposarà una inversió de prop d’1 milió d’euros | Amposta.info

La rehabilitació del Sindicat suposarà una inversió de prop d’1 milió d’euros | Amposta.info


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info