Eports Ample de Banda i Internet

Reformen els jutjats d’Amposta per evitar que agressors i víctimes de violència de gènere es creuin

El Centre d’Iniciatives per a la Reinserció crea dos sales a la planta baixa de l’edifici judicial

etiquetes   noticies, ciutat, comarca, amposta

22/4/2022

Reformen els jutjats d’Amposta per evitar que agressors i víctimes de violència de gènere es creuin | Amposta.info El Centre d’Iniciatives per a la Reinserció crea dos sales a la planta baixa de l’edifici judicial


La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, ha visitat la rehabilitació que el Centre d’Iniciatives per a la Reinserció fa als jutjats d’Amposta. A la planta baixa, es reforma un arxiu i un petit distribuïdor, per convertir-ho en una zona d’atenció i tractament de les víctimes de violència de gènere, una sala amb què es vol garantir la seva confidencialitat, seguretat i privacitat. Amb aquest circuit únic s’evitarà que es creuin amb els seus agressors. A la sala on s’atendrà la víctima, el jutge li pot prendre declaració sense que es mogui per l’edifici, com passava fins ara. També s’habilita una sala annexa per a la pràctica de declaracions en presència judicial del detingut, que disposarà de taula, ordinador, telèfon i impressora.

Ciuró ha visitat aquest divendres al matí l’Ajuntament d’Ascó, a la Ribera d’Ebre, i espais de memòria del municipi, com el pont de l’antic pas de barca, que s’ha recuperat per recordar els fets de la matinada del 25 de juliol de 1938, quan les tropes republicanes el van creuar i va començar la Batalla de l’Ebre. La consellera ha manifestat que "és un paisatge de memòria que convé recuperar i mantenir per difondre i divulgar per a les generacions futures". Ciuró acaba la seva visita a l’Ebre a Alcanar, al Montsià, on presideix els actes del Col·legi de l’Advocacia de Tortosa amb motiu de la festivitat de Sant Raimon de Penyafort, patró dels advocats.


Per: ACN

Foto: ACN


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info