CENTRE ÒPTIC L´ESGUARD

La recuperació de la zona del Castell rep una subvenció de 450.000 euros de l'1,5% cultural

L’obra té un pressupost total de 600.000 euros i vol actuar a la zona del mirador, reconeguda com la celòquia del Castell, per tal de recuperar i contextualitzar el seu valor medieval

14/3/2019

La recuperació de la zona del Castell rep una subvenció de 450.000 euros de l’1,5% cultural | Amposta.info Es tracta d'una actuació que preveu el Pla Director de la Façana Fluvial


La restauració de la zona del Castell, en concret l'actuació per recuperar i posar en valor la celòquia (el mirador que hi ha a la vora del riu), ha rebut una subvenció de la Comissió Mixta de l'1,5% Cultural del Ministeri de Foment i el Ministeri de Cultura. En concret, el projecte presentat per l'Ajuntament d'Amposta, que porta per títol ‘Recuperació i posada en valor de la celòquia del Castell dels Cavallers de l'Orde de Sant Joan', suposa una inversió de 600.000 euros, dels quals l'1,5% Cultural n'aporta 450.000.

Es tracta d'una actuació que preveu el Pla Director de la Façana Fluvial i que vol recuperar els elements medievals de la zona del Castell per tal de facilitar-ne la seva lectura històrica i posar en valor aquest patrimoni.

Entre altres actuacions, el projecte preveu actuacions al tercer fossat, eliminant, per exemple, el mur que actualment tanca el fossat al riu i deixant al descobert un mur medieval i fent-ne excavacions arqueològiques. Pel que fa a la zona on hi ha la base de l'antiga xemeneia del molí Escrivá, el projecte preveu demolir les construccions més modernes per reconstruir la morfologia original dels murs i la volta. Quant a la torre de la celòquia, es pretén fer la reconstrucció parcial de la seva volumetria.


La recuperació de la zona del Castell rep una subvenció de 450.000 euros de l’1,5% cultural | Amposta.infoEbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info