EbreActiu, revista d´oci actiu

La recaptaciķ del projecte Emma permet contractar dos investigadores ebrenques en la investigaciķ del cāncer de mama

Les donacions extra rebudes es destinen al nou personal i a ampliar les anālisis genčtiques previstes

etiquetes   noticies, societat, salut, projecte emma, terres ebre

8/2/2022

La recaptaciķ del projecte Emma permet contractar dos investigadores ebrenques en la investigaciķ del cāncer de mama | Amposta.info Les dos investigadores contractactes, Nočlia Gallardo i Laia Reverté


El Projecte Emma ha superat "amb escreix" els 150.000 euros que s’havia proposat assolir amb aportacions solidāries i, sense fer campanya proactiva, continua rebent donacions. Els diners extra s’han destinat a incorporar més personal investigador, en concret les investigadores postdoctorals ebrenques Laia Reverté Calvet, de la Rāpita, i Nočlia Gallardo Borrās, de Roquetes. La recaptaciķ extraordināria també permetrā ampliar el nombre d’anālisis genčtiques previstes inicialment. El grup d’investigaciķ en Patologia Oncolōgica i Bioinformātica de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta estudiarā el comportament dels ganglis de l’aixella en el cāncer de mama i el paper que tenen en la disseminaciķ a la resta del cos.

Nočlia Gallardo és llicenciada en Biologia i māster en Biotecnologia Molecular per la Universitat de Barcelona, i des de fa poc més de sis mesos treballa al grup de Patologia Oncolōgica i Bioinformātica.

Laia Reverté és llicenciada en Biotecnologia per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, māster d’Immunologia per la Universitat de Barcelona i doctora per l’IRTA-Universitat Autōnoma de Barcelona. Ha treballat a l’IRTA i a l’Institut d’Investigaciķ Sanitāria Pere i Virgili (IISPV). Els āmbits principals en quč ha centrat la seva activitat sķn el desenvolupament d’immunoassaigs, assaigs celˇlulars i biosensors, i la determinaciķ de perfils ōmics associats a la progressiķ de malalties víriques.

La investigaciķ del grup de Patologia Oncolōgica i Bioinformātica de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa estā acreditada per l’Agčncia de Gestiķ d’Ajuts Universitaris i de recerca (AGAUR). La recerca que es finanįa amb el projecte Emma durarā tres anys, perō els resultats preliminars podrien estar llestos a finals de l’any vinent.

D’entrada s’han avaluat els marcadors immunes i genčtics que s’inclouran a l’estudi, així com a valorar les pacients amb cāncer de mama que en formaran part. Les mostres de les pacients s’obtindran del Biobanc de l’Hospital de Tortosa, un node de l’IISPV. El Projecte Emma és un projecte d’investigaciķ de les activitats que impulsa la Fundaciķ Doctor Ferran per a la investigaciķ biomčdica, una entitat sense ānim de lucre que contribueix a promoure i difondre la investigaciķ científica a les Terres de l’Ebre.


Per: ACN

Foto: Projecte Emma


SHANTI - Tel. 630479976 - 877013270 - Av. Josep Tarradellas, 63 (Amposta)Amposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrōnic
Informaciķ i avís legal

Amposta.info