SALVADÓ JOIERS, DES DE 1902. Més de 100 anys de confiança

La Ràpita cobrarà una taxa d’accés al Trabucador aquest estiu per controlar "l’allau" de visitants

La prova pilot fixa un preu de 5 euros per als cotxes i de 8 euros per a les caravanes o autocaravanes

etiquetes   noticies, territori, comarca, turisme, delta ebre, la rapita, trabucador

8/4/2021

La Ràpita cobrarà una taxa d’accés al Trabucador aquest estiu per controlar "l’allau" de visitants | Amposta.info


L’Ajuntament de la Ràpita regularà l’accés a la barra del Trabucador aquest estiu davant la gran afluència de vehicles que rep. El consistori implementarà una prova pilot al juliol i a l’agost per controlar "l’allau de visitants", analitzar les necessitats i les demandes del Trabucador i dotar-lo de serveis. En concret, s’instal·larà un control d’accés, un punt d’informació i gestió turística, serveis sanitaris i tres zones d’estacionament. Els vehicles que vulguin accedir-hi hauran de pagar una taxa: 3 euros les motos, 5 euros els cotxes i 8 euros les caravanes o autocaravanes. Els veïns del municipi, però, n’estaran exempts. Els ingressos es destinaran a fer front a les despeses que suposa regular i conservar l’espai natural.

L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha explicat que des del 2016 demanen al servei de Costes de l’Estat una concessió per regular el Trabucador, però que aquesta operació "no ha sigut possible". Per això, apunta l’alcalde, en coordinació amb el Parc Natural del Delta de l’Ebre el gener de l’any passat van optar per demanar una autorització temporal davant la "urgència" d’ordenar l’espai.

Aquesta setmana, l’Ajuntament de la Ràpita ha rebut l’autorització de Costes de la Generalitat, dins del pla d’usos de platges, per poder regular i ordenar el Trabucador. Això, segons el consistori, permet que aquest estiu s’implementi una prova pilot "per regular la massificació d’aquest paratge singular del delta".

Caparrós ha exposat que "entre les diferents administracions actuants i la ciutadania hem de fer un esforç per mantenir el Trabucador en bon estat per poder continuar gaudint-lo, tenint en compte que és un dels espais mediambientals més desitjats del delta de l’Ebre però, a la vegada, un dels més sensibles". "Regularem el Trabucador per a poder conservar el Trabucador", ha resumit l’alcalde.


Per: ACN

Foto: Amposta.info


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info