SALVADÓ JOIERS, DES DE 1902. Més de 100 anys de confiança

El Punt Òmnia, un servei per garantir l'accés de la ciutadania a les eines digitals

El servei treballa conjuntament amb l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament per reduir la bretxa digital amb acompanyament en l’ús de les noves tecnologies

etiquetes   noticies, ciutat, ciutadania, amposta, serveis socials

28/9/2022

El Punt Òmnia, un servei per garantir l’accés de la ciutadania a les eines digitals | Amposta.info


Garantir a la ciutadania l'accés a les eines digitals i reduir la bretxa digital. Aquest és un dels objectius del Punt Òmnia d'Amposta, un servei gestionat per FUSSMONT que té per objectiu acompanyar i assessorar a les persones amb pocs recursos en l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). "La pandèmia ha evidenciat que encara hi ha moltes persones que no tenen accés a un dispositiu amb connexió a Internet o que no tenen els recursos per realitzar els tràmits que cada cop més es demanen per a diferents gestions", explicava l'alcalde, Adam Tomàs, qui destacava que la bretxa digital afecta sobretot als col·lectius més vulnerables. El Punt Òmnia treballa conjuntament amb l'àrea de Serveis Socials de l'Ajuntament d'Amposta per donar resposta a la necessitat de reduir la bretxa digital a la ciutat.

Impulsada per la Generalitat de Catalunya, la Xarxa Òmnia és un programa universal, d'intervenció social i comunitària que, amb l'ús de les eines TIC, pretén millorar i afavorir, tan individualment com col·lectivament, la inclusió i la vinculació de les persones a la comunitat.

D'aquesta manera, totes aquelles persones que no disposin d'aparells electrònics o bé que no tinguin els coneixements per utilitzar-los poden dirigir-se al Punt Òmnia, on una persona els assessorarà en les gestions administratives, des de diferents tràmits municipals que s'han de fer en línia a demanar hora al metge o sol·licitar un ajut. Alhora, també s'imparteixen cursos i tallers d'iniciació TIC per a la ciutadania en general i per a entitats.

Les persones interessades a accedir al servei poden sol·licitar hora per telèfon al 97770433 o dirigir-se al mateix Punt Òmnia, de 9 a 13 hores, al carrer del Bon Succés, 6.


Per: Redacció

Foto: Pixabay


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info