Eports Ample de Banda i Internet

Protecció Civil provarà a les Terres de l’Ebre el 12 d’abril el nou sistema d’alertes als mòbils en cas d’emergències

El sistema és de gran utilitat en emergències greus ja que permeten avisar a molta població en un període curt de temps

etiquetes   noticies, comarca, proteccio civil, catalunya, terres ebre

13/2/2023

Protecció Civil provarà a les Terres de l’Ebre el 12 d’abril el nou sistema d’alertes als mòbils en cas d’emergències | Amposta.info


El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Albert Salvadó Fernandez, i la directora de Protecció Civil, Marta Cassany Virgili, van presidir la setmana passada la reunió amb alcaldes i alcaldesses de les Terres de l'Ebre per explicar el nou sistema d'alertes als telèfons mòbils en cas d'emergències molt greus.

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena Garcia, va presentar la posada en marxa aquest mes de febrer del nou sistema d'alertes a telèfons mòbils intel·ligents (ES-Alert), després del traspàs de competències per part de l'Estat. La Direcció General de Protecció Civil assumirà la gestió d'aquests avisos a la població en emergències greus que requereixi donar instruccions a la població, a tot el territori català.

En els propers mesos es realitzaran proves, de forma que tothom pugui rebre un missatge al mòbil per saber com funciona el sistema d'avisos. En concret, a les Terres de l'Ebre està prevista el 12 d'abril.

El sistema d'alertes es tracta d'una eina tecnològica basada en el sistema de cell broadcast que envia missatges als telèfons intel·ligents que tenen cobertura de les antenes de telefonia de la zona que les autoritats defineixen per fer-hi arribar un missatge amb instruccions concretes davant una emergència manifesta, greu i en curs.

En un cas real, les alertes que s'emetin hauran d'emmarcar-se en una emergència amb un pla de Protecció Civil de la Generalitat activat. El sistema, que és de gran utilitat en emergències greus ja que permeten avisar a molta població en un període curt de temps, va posar-se a prova per primer cop a Catalunya en el simulacre de confinament per accident químic del 2 de novembre a la zona de Tarragona.


Per: Redacció


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info