Eports Ample de Banda i Internet

El proper 22 de març, el cos de bombers i bomberes t'acompanyen a donar sang i plasma

L’objectiu és aconseguir que 3.500 persones arreu del país donin sang, unes donacions imprescindibles per remuntar les reserves de sang abans dels festius de Setmana Santa

etiquetes   noticies, societat, solidaritat, ciutat, amposta

14/3/2023

El proper 22 de març, el cos de bombers i bomberes t’acompanyen a donar sang i plasma | Amposta.info


El parc de Bombers d'Amposta és un de la vintena de parcs de bombers de Catalunya que participen, aquest mes de març, en la quarantena de campanyes de donació de sang dins la novena edició de la campanya 'Els bombers i les bomberes t'acompanyen a donar sant', que suma esforços entre aquest cos de la Generalitat i el Banc de Sant i Teixits. L'objectiu? aconseguir que 3.500 persones arreu del país donin sang, unes donacions imprescindibles per remuntar les reserves de sang abans dels festius de Setmana Santa, que acostumen a baixar al voltant del 25%.

A Amposta, aquesta jornada de donació serà el proper dimecres 22 de març a la Lira Ampostina, entre les 9.30h i les 13.30h i les 17h i les 21h. "Aquí Amposta, per volum de ciutadans, és un dels llocs on més donacions aconseguim", destacava Albert Solei, cap territorial del Banc de Sang i Teixits de Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre.

De fet, l'alcalde, Adam Tomàs, posa en valor la capacitat solidària que té Amposta sempre en totes les demandes de donació de sang i encoratja tothom a participar-hi. Per la seua banda, Diego González, cap del Parc de Bombers d'Amposta, també va animar a tothom a que doni sang.

Setmana Santa, època crítica

Les reserves de sang baixen considerablement durant Setmana Santa. El canvi d'hàbits i les vacances fan que la població s'acosti menys als punts de donació. Amb aquesta campanya es vol incentivar la donació les setmanes prèvies a l'abril per tal d'assegurar que es mantenen les reserves de sang en uns nivells òptims.

Cal tenir en compte que les plaquetes, un dels elements que s'extreu de cada donació de sang, caduquen al cap de cinc dies i que els glòbuls vermells als 42. Per això, és important mantenir les donacions al llarg de tot l'any i aconseguir unes 1.000 donacions cada dia.

La il·lusió, el fil conductor de la campanya

És el primer any que aquesta campanya recupera l'ambient festiu, participatiu i social després de tres edicions marcades per les restriccions de la pandèmia. Per aquest motiu, enguany, el fil conductor de la jornada és la il·lusió, la il·lusió de tornar a celebrar.

Així ho han expressat l'Eva Merino, el Carles Muriana, el Jaume Escrigas i en Roger Besora, bombers adscrits al parc de bombers de Prat de Lluçanès que han protagonitzat la imatge del cartell d'enguany.

Al web donarsang.gencat.cat/bombers pots trobar totes les campanyes implicades en la iniciativa. I és que els espais de donació comptaran amb la presència de bomberes i bombers. En algunes d'aquestes campanyes, la donació de sang estarà acompanyada d'exhibicions de vehicles, excarceracions, demostracions de rescats i activitats per als més menuts.

"Els Bombers i les Bomberes t'acompanyen a donar sang" també compta amb la col·laboració de diversos Ajuntaments que s'han implicat en la realització de les campanyes per dinamitzar les jornades. En aquesta mateixa línia, cal destacar que les donacions de sang a algunes de les ciutats es faran a les seus dels mateixos consistoris.

Dona sang i emporta't un clauer

En agraïment a la seva donació, totes les persones que vinguin a donar sang a la nova edició de la campanya rebran un obsequi especial: un clauer amb la forma d'un casc de bombers.


Per: Redacció

Foto: Cedida


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info