EbreActiu, revista d´oci actiu

Prop de 950 esportistes participen en concentracions esportives al Centre de Tecnificació Esportiva de les Terres de l'Ebre durant l'any 2022

El centres esportiu fa balanç i tanca el 2022 amb més de 257.00 euros de facturació

etiquetes   noticies, esports, ciutat, centre tecnificacio, amposta

24/1/2023

Prop de 950 esportistes participen en concentracions esportives al Centre de Tecnificació Esportiva de les Terres de l’Ebre durant l’any 2022 | Amposta.info


Fins a 920 esportistes, 210 més que el 2021, van visitar durant el 2022 Amposta per participar en algunes de les concentracions o estades esportives que van realitzar-se al Centre de Tecnificació Esportiva de les Terres de l'Ebre i que van generar uns ingressos de més de 257.000 euros, una xifra "de rècord" quant a l'activitat del Centre de Tecnificació, en paraules de l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs. Juntament amb la regidora de Promoció i Turisme Esportiu, Iris Castell i Cid, i el director del Centre de Tecnificació Esportiva de les Terres de l'Ebre, Ignasi Fàbregues, van fer balanç del volum d'activitat del centre, de referència al conjunt de les Terres de l'Ebre i Camp de Tarragona. "Els 257.000 euros de facturació del 2022 representen un 57% més que la facturació registrada el 2015, quan era de 164.000 euros", assenyalava Tomàs, qui es mostrava satisfet del creixement sostingut dels últims set anys.

A més de les estades esportives, durant el curs escolar, 70 esportistes dels cinc programes tecnificats (handbol femení, rem, atletisme, natació i esgrima) segueixen la seva formació i entrenaments a Amposta, uns programes que es gestionen conjuntament amb les federacions esportives, el Consell Català de l'Esport i el Consejo Superior de Deportes. També hi hagut 22 interns residents, estudiants de l'ITEC, EUSES, Escola d'Art i Escola de Capacitació Agrària.

La regidora de Promoció i Turisme Esportiu destaca que durant el 2022 van fer-se concentracions de dotze esports diferents (triatló, trial running, esgrima, rem, pentatló, hoquei, bàsquet, futbol, natació, handbol, futbol sala, atletisme, etc.) de 23 nacionalitats diferents (Argentina, Bèlgica, Xipre, Xina, Georgia, Japó, Korea, Polònia, Serbia, USA, Veneçuela, Finlàndia, Estonia, Canadà, Brasil, Suècia, Grècia, Alemanya, França, Suïssa, Catalunya, Espanya, Xile). "Però més enllà de les xifres, de la quantitat, posem l'èmfasi també amb la qualitat dels i les esportistes que participen a les concentracions", afegia Castell, "perquè entre ells hi ha olímpics, campions mundials i europeus en les diferents modalitats". "I també cal tenir en compte l'activitat que esportistes ampostins de referència internacional porten a Amposta, com per exemple, l'entrenador de futbol Josep Gombau, que porta estades amb els seus esportistes o Torneig ITE-David Villa, o el jugador de hoquei Xavi Costa, que també confia Amposta per fer el seu campus", explicava Castell.

Quant a la previsió per al 2023, el director de CTETE destacava que ja hi ha tancades més de 15 concentracions de diferents modalitats (rem, hoquei, basquet, futbol sala, esgrima, triatló, etc.) "Sembla ser que serà un any amb més activitat i es preveu mantenir o inclús superar la facturació del 2022", deia. De fet, l'equip nacional de Bèlgica de rem ja ha realitzat dues estades i al febrer realitzaran la tercera. I a finals de gener, la concentració internacional d'esgrima acollirà a mes de 80 tiradores (de 14 nacionalitats diferents) preparant la copa del Món Ciutat de Barcelona. A més cal destacar també que durant aquest dies (del 20 al 30 de gener) es celebra una concentració internacional de pentatló modern amb la presencia de 4 equips nacionals (Alemanya, Letònia, República Txeca, Estat espanyol i una representat d'Uzbekistán).


Per: Redacció

Foto: Cedida


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info