SALVADÓ JOIERS, DES DE 1902. Més de 100 anys de confiança

Prop de 700 esportistes van passar pel Centre de Tecnificació Esportiva d'Amposta durant el 2019

El Centre de Tecnificació Esportiva Terres de l’Ebre (CTETE) registra un any rècord, facturant prop de 250.000 euros

etiquetes   noticies, esport, turisme esportiu, amposta, centre tecnificacio

6/2/2020

Prop de 700 esportistes van passar pel Centre de Tecnificació Esportiva d’Amposta durant el 2019 | Amposta.info


Prop de 700 esportistes van passar pel Centre de Tecnificació Esportiva Terres de l'Ebre (CTETE) durant el 2019, una activitat que va generar una facturació de 250.000 euros. Són les xifres principals del balanç d'activitat d'aquest equipament que ha fet l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, acompanyat per la regidora de Promoció i Turisme Esportiu, Iris Castell, pel regidor d'Esports, Marc Fornós, i pel director del Centre de Tecnificació, Ignasi Fàbregues. L'alcalde ha posat en valor aquestes xifres i, en especial, el creixement experimentat els últims anys. "L'any 2015 vam facturar uns 140.000 euros i el 2019 l'hem tancat amb una facturació de 100.000 euros més", ha explicat l'alcalde, tot mostrant-se satisfet amb l'increment d'activitat que ha registrat els últims anys el Centre de Tecnificació.

"Amposta té un Centre de Tecnificació únic a tota la demarcació de Tarragona; amb una sala d'esgrima de renom internacional, el Club Nàutic i l'Ebre per a la pràctica del rem, diversos pavellons i una pista d'atletisme, l'Institut de Tecnificació i els estudis de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport amb Euses o la residència d'estudiants, i a més, també tenim altres equipaments en projecció que fan que el projecte esportiu d'Amposta continuï creixent", ha afegit Tomàs, tot destacant el potencial d'atractiu turístic que té tot aquest teixit. "És per això que aquest nou mandat vam decidir dedicar una regidoria, Promoció i Turisme Esportiu, encapçalada per Iris Castell, a l'objectiu de gestionar el Segell de Destinació de Turisme Esportiu i tot el que això suposa", afegeix.restaurants d’Amposta


Quant a la residència d'estudiants, l'alcalde ha reconegut que s'ha quedat menuda davant l'activitat del centre de tecnificació. "Les 44 places de residència que tenim se'ns fan curtes", ha dit, "i per això busquem altres fórmules per poder donar servei a tots els esportistes que venen a la ciutat; com per exemple convenis do col· laboració amb els hotels". "I ara estem intentant tancar un acord de col·laboració amb el departament d'Agricultura per poder utilitzar la residència de l'Escola de Capacitació Agrària, que actualment està tancada", afegeix Tomàs. D'altra banda, l'alcalde també ha explicat que ja hi ha redactat l'avantprojecte d'ampliació de la residència d'estudiants i ara s'està redactant el projecte d'instal·lacions. "No sabem quan podrem iniciar les obres, però és important que tinguem els projectes per quan tinguem disponibilitat de pressupost", ha dit l'alcalde.


Un any rècord

Quant a l'activitat del Centre de Tecnificació Esportiva Terres de l'Ebre, el seu director, Ignasi Fàbregues, ha assenyalat que ha sigut el millor any quant a resultats. S'hi van realitzar més de 30 concentracions, de períodes curts o mitjans (entre 3-4 dies i 7-8 dies), amb una participació global d'aproximadament uns 700 esportistes provinents de 17 països diferents. "És molt important que ens vinguin esportistes d'arreu del món a fer les seves estades aquí i això és gràcies al Segell de Destinació Turística Esportiva, que ens situa al mapa mundial", diu Fàbregues. Quant a les modalitats esportives, el rem i l'esgrima són les principals, però també hi hagut altres estades d'altres modalitats com atletisme, ball, bàsquet, futbol i futbol sala pentatló, natació o triatló.

Un dels objectius que s'ha marcat el CTETE per aquest 2020 és allargar les estades a més d'una setmana. "En aquest sentit, hem començat l'any molt bé; hem tingut una estada d'esgrima internacional que ha durat diverses setmanes i al febrer i març tindrem dos estades d'un mes de l'equip de rem d'Ucraïna", ha afegit el director del Centre de Tecnificació.


Per: Redacció

Foto: Amposta.info


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info