Eports Ample de Banda i Internet

Prop de 40 entitats es reuneixen al Consell Municipal de Serveis Socials

El Consell Municipal de Serveis Socials està format per les entitats públiques i del tercer sector amb la voluntat de detectar problemàtiques en matèria de serveis socials

etiquetes   noticies, ciutadania, ciutat, serveis socials

5/10/2022

Prop de 40 entitats es reuneixen al Consell Municipal de Serveis Socials | Amposta.info Reunió de les entitats


El Consell Municipal de Serveis Socials recupera la normalitat després de la pandèmia. El dimecres 28 de setembre prop de 40 entitats es van reunir al Casal Cívic Ruiz Salgado per dur a terme la trobada anual del Consell Municipal de Serveis Socials. El Consell Municipal de Serveis Socials és un òrgan de participació comunitària per l'assessorament, consulta, proposta i participació en matèria de Serveis Socials a Amposta, on participen des de les entitats socials del tercer sector i organitzacions a grups polítics amb representació a l'Ajuntament.

L'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, com a president de l'òrgan, agraïa l'esforç i implicació d'aquesta xarxa de treball: "L'objectiu del Consell Municipal de Serveis Socials és la millora de la vida de les persones que conformen la nostra comunitat. És en l'esforç compartit que es fa possible anar més lluny en el compliment d'aquest propòsit i que s'aconsegueix un augment en el benestar de la comunitat", deia. En la trobada del Consell Municipal també va participar el director territorial del Departament de Drets Socials de la Generalitat, Felip Monclús.

En concret, en aquesta trobada es va compartir informació amb els participants del pressupost que l'àrea de Serveis Socials i la de Drets de Ciutadania, que per aquest 2022 ascendeix a prop de dos milions d'euros, dels quals la Generalitat de Catalunya aporta al voltant de 930.000 euros. Uns recursos que augmenten amb les aportacions de cadascuna de les entitats socials d'Amposta. Alhora, també es van presentar alguns projectes compartits en els quals s'està treballant com el "Bon dia, com estem?", l'Escola de cuidar, el projecte Vincles, el programa Reforç-Esforç, o el programa GESO, entre altres, tots desenvolupats de forma transversal entre diverses entitats i l'àrea de Serveis Socials de l'Ajuntament.

En aquesta línia, un dels punts que es van debatre va ser el projecte inclusiu d'activitats per a l'estiu, impulsat per la regidoria de Joventut, a través del qual uns 180 xiquets i xiquetes van poder gaudir del lleure gràcies a 18 entitats esportives i empreses privades que es van sumar a la iniciativa. Enguany, per primer cop, diferents persones ateses per APASA també van poder participar en les activitats de lleure per a infants i joves.

Organització comunitària dels Serveis Socials

El Consell Municipal de Serveis Socials es desplega en espais de treball com la Taula Socioeducativa, on es tracten temes vinculats amb la infància i l'adolescència i les seves famílies (des de la prevenció de drogodependències, absentisme i abandonament escolar prematur, primera criança, joves en risc d'exclusió socials...); el grup de pobresa (ajut alimentari, urgències socials...) i el grup de treball amb persones grans (envelliment actiu, dependència, maltractament de les persones grans...).

Durant tot l'any, aquests grups treballen de forma periòdica per afrontar els problemes que es detecten en les diferents àrees i que, al mateix temps, omplen de contingut el Consell Municipal de Serveis Socials. Alhora, el Consell Municipal de Serveis Socials possibilita una organització comunitària que marca les línies prioritàries en l'àmbit de Serveis Socials. Uns objectius que l'Ajuntament té l'obligació i vocació de desenvolupar, tot i que també està a la mà de totes les entitats que el conformen omplir-lo de contingut i actuar com a marc de referència.


Per: Redacció

Foto: Cedida


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info