Eports Ample de Banda i Internet

El projecte Emma, nou incentiu a la app Reciclos

Ja s’ha aconseguit assolir el segon dels projectes plantejats a la plataforma i des de desembre que ja està instal·lada l’estació d’autoreparació de bicicletes

etiquetes   noticies, ciutat, amposta, salut, medi ambient

17/2/2021

El projecte Emma, nou incentiu a la app Reciclos | Amposta.info


El nou projecte col·laboratiu inclòs a l'app Reciclos d'Amposta és el Projecte Emma. Ara, els veïns i veïnes d'Amposta podran col·laborar en la recerca en càncer de mama mitjançant el reciclatge. L'aplicació web de Reciclos permetrà afegir els punts que els usuaris guanyin a partir del reciclatge d'envasos (anomenats Reciclos) a l'incentiu. Aquest nou incentiu, obert el 12 de febrer i que conclourà el 31 de maig, té un objectiu de 2.400 Reciclos. Aquesta quantitat, un cop aconseguida, es bescanviarà per una aportació de 1.200 € al Projecte Emma.

Aquest és ja el tercer incentiu que s'afegeix a la webapp. El segon projecte plantejat, la instal·lació de papereres de reciclatge en parcs municipals, ja va arribar al seu objectiu i prompte es farà efectiu. El primer de tots ja es va consolidar amb la instal·lació d'una estació d'auto-reparació de bicicletes el passat mes de desembre de 2020. Es pretén continuar amb aquests projectes col·laboratius durant tot l'any 2021.

Amposta va ser el primer municipi de les Terres de l'Ebre i un dels primers de Catalunya en incorporar el programa Reciclos, un Sistema de Devolució i Recompensa (SDR) de reciclatge pioner a estat espanyol i desenvolupat per Ecoembes que incorpora la tecnologia mòbil a aquest hàbit, i, al seu torn, premia els ciutadans i ciutadanes que reciclen amb incentius que ajuden a millorar el seu entorn més proper.

Per fer ús de Reciclos, els i les ciutadanes d'Amposta només han de descarregar-se la webapp, escanejar el codi de barres de l'envàs que volen reciclar i dipositar-lo a un dels contenidors grocs. En fer-ho, obtindran punts, denominats Reciclos, que podran canviar per les diferents recompenses que tinguin disponibles. "Gràcies a Reciclos, els ciutadans compromesos amb el reciclatge, a més d'ajudar a estalviar energia o a donar una nova vida als envasos reciclant al contenidor groc, ara podran també contribuir a millorar Amposta a través de les recompenses que obtenen en reciclar. És la primera vegada a l'Estat que un sistema de reciclatge uneix tecnologia i recompenses per tal d'ajudar a reciclar més i millor. Reciclos, lluny de ser un projecte de futur, és ja una realitat", afirmava Irene Luna, especialista en gestió de residus a Ecoembes.


Projecte Emma

El projecte Emma és una iniciativa de la Fundació Dr. Ferran per a la recerca en càncer de mama, impulsada pel grup de recerca en patologia oncològica i bioinformàtica de la Gerència Territorial de les Terres de l'Ebre de l'Institut Català de la Salut. L'objectiu del projecte Emma és fer un estudi en profunditat de la resposta immune dels ganglis axil·lars en pacients amb càncer de mama per saber quin és le seu paper en la supervivència i metàstasis de les pacients.


Per: Redacció


SHANTI - Tel. 630479976 - 877013270 - Av. Josep Tarradellas, 63 (Amposta)Amposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info