BARIAUTO, Concessionari oficial ŐKODA a Tarragona, Reus i Amposta

El projecte de competitivitat Ebre Bioterritori invertirÓ 3 MEUR en negocis innovadors i sostenibles

El PECT Ebre Bioterritori estÓ format per Eurecat Amposta, Fundaciˇ CÝvica Innomnium, URV, COPATE, Cenfim i Ajuntament de la RÓpita

etiquetes   noticies, terres ebre, amposta, economia, territori

21/4/2021

El projecte de competitivitat Ebre Bioterritori invertirÓ 3 MEUR en negocis innovadors i sostenibles | Amposta.info


El Consell Comarcal del Baix Ebre (CCBE) coordinarÓ el Projecte d’especialitzaciˇ i competitivitat territorial (PECT) Ebre Bioterritori. SuposarÓ una inversiˇ de 3,1 milions d’euros per potenciar "models de negoci innovadors i sostenibles". Ebre Bioterritori ha estat escollit per la Generalitat entre els projectes que rebran cofinanšament europeu al 50%, a travÚs del fons FEDER. El PECT Ebre Bioterritori estÓ format per Fundaciˇ CÝvica Innomnium, Eurecat Amposta, URV, COPATE, Cenfim i Ajuntament de la RÓpita. Cada soci liderarÓ una de les operacions i aquest dilluns ja s’ha fet la primera reuniˇ de treball. El CCBE ha d’aprovar la subvenciˇ en el pr˛xim ple.

El PECT proposa "aprofitar el capital natural de les Terres de l’Ebre per incrementar la competitivitat de les empreses del territori, amb models de negoci sostenibles". Entre els membres del projecte hi ha representada l’administraciˇ p˙blica, el sistema R+D+I, el sector productiu i empresarial i la societat civil. "̈Hem d’aprofitar aquesta eina de desenvolupament territorial per crear sinergies entre els socis i fomentar l’activitat econ˛mica, l’ocupaciˇ, el benestar i la qualitat de vida a les Terres de l’Ebreö, ha dit el president del CCBE, Xavier Faura.

A partir d’Ebre Bioterritori, la Fundaciˇ CÝvica Innomnium promourÓ l’emprenedoria cÝvica i la participaciˇ digital de la ciutadania en els processos d’innovaciˇ i descoberta emprenedora. Per la seva banda, Eurecat Amposta crearÓ un Living Lab al seu centre, un espai per a l’experimentaciˇ, el co-disseny i la cocreaciˇ en Ómbits com l’adaptaciˇ al canvi climÓtic, infraestructures verdes, gestiˇ de l’aigua i sediments i ecoturisme.

La URV impulsarÓ un laboratori d’innovaciˇ per a l’educaciˇ ambiental i el COPATE promourÓ la marca Terres de l’Ebre, Reserva de la Biosfera. El Cenfim identificarÓ els atributs de sostenibilitat que es valoren en el sector hÓbitat perquŔ les empreses els puguin traslladar als clients i, finalment, l’Ajuntament de la RÓpita crearÓ un centre a l’edifici Duanes, per a nous models de negoci basats en l’economia blava.

El Consell Comarcal del Baix Ebre ja ha coordinat el PECT EbreBiosfera, que estÓ finalitzant. S’han posat en marxa projectes que han mobilitzat 1,7 milions d’euros, un 78% del pressupost total previst al projecte.


Per: ACN

Foto: Amposta.info


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d┤Amposta des de 1998 (Terres de l┤Ebre)

correu electr˛nic
Informaciˇ i avÝs legal

Amposta.info