AMPOSTA FAS GOIG

El projecte de competitivitat Ebre Bioterritori invertirā 3 MEUR en negocis innovadors i sostenibles

El PECT Ebre Bioterritori estā format per Eurecat Amposta, Fundaciķ Cívica Innomnium, URV, COPATE, Cenfim i Ajuntament de la Rāpita

etiquetes   noticies, terres ebre, amposta, economia, territori

21/4/2021

El projecte de competitivitat Ebre Bioterritori invertirā 3 MEUR en negocis innovadors i sostenibles | Amposta.info


El Consell Comarcal del Baix Ebre (CCBE) coordinarā el Projecte d’especialitzaciķ i competitivitat territorial (PECT) Ebre Bioterritori. Suposarā una inversiķ de 3,1 milions d’euros per potenciar "models de negoci innovadors i sostenibles". Ebre Bioterritori ha estat escollit per la Generalitat entre els projectes que rebran cofinanįament europeu al 50%, a través del fons FEDER. El PECT Ebre Bioterritori estā format per Fundaciķ Cívica Innomnium, Eurecat Amposta, URV, COPATE, Cenfim i Ajuntament de la Rāpita. Cada soci liderarā una de les operacions i aquest dilluns ja s’ha fet la primera reuniķ de treball. El CCBE ha d’aprovar la subvenciķ en el prōxim ple.

El PECT proposa "aprofitar el capital natural de les Terres de l’Ebre per incrementar la competitivitat de les empreses del territori, amb models de negoci sostenibles". Entre els membres del projecte hi ha representada l’administraciķ pública, el sistema R+D+I, el sector productiu i empresarial i la societat civil. "̈Hem d’aprofitar aquesta eina de desenvolupament territorial per crear sinergies entre els socis i fomentar l’activitat econōmica, l’ocupaciķ, el benestar i la qualitat de vida a les Terres de l’Ebre”, ha dit el president del CCBE, Xavier Faura.

A partir d’Ebre Bioterritori, la Fundaciķ Cívica Innomnium promourā l’emprenedoria cívica i la participaciķ digital de la ciutadania en els processos d’innovaciķ i descoberta emprenedora. Per la seva banda, Eurecat Amposta crearā un Living Lab al seu centre, un espai per a l’experimentaciķ, el co-disseny i la cocreaciķ en āmbits com l’adaptaciķ al canvi climātic, infraestructures verdes, gestiķ de l’aigua i sediments i ecoturisme.

La URV impulsarā un laboratori d’innovaciķ per a l’educaciķ ambiental i el COPATE promourā la marca Terres de l’Ebre, Reserva de la Biosfera. El Cenfim identificarā els atributs de sostenibilitat que es valoren en el sector hābitat perquč les empreses els puguin traslladar als clients i, finalment, l’Ajuntament de la Rāpita crearā un centre a l’edifici Duanes, per a nous models de negoci basats en l’economia blava.

El Consell Comarcal del Baix Ebre ja ha coordinat el PECT EbreBiosfera, que estā finalitzant. S’han posat en marxa projectes que han mobilitzat 1,7 milions d’euros, un 78% del pressupost total previst al projecte.


Per: ACN

Foto: Amposta.info


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrōnic
Informaciķ i avís legal

Amposta.info