EbreActiu, revista d´oci actiu

El ple de juny aprova una modificació de pressupost de 190.000 euros per tirar endavant diferents projectes municipals

El ple ordinari també va passar l’aprovació dels costos de les inversions i dels serveis recollida i tractament de residus municipals per a l’any 2022

etiquetes   noticies, ciutat, plens, amposta

28/6/2022

El ple de juny aprova una modificació de pressupost de 190.000 euros per tirar endavant diferents projectes municipals | Amposta.info


El ple ordinari del mes de juny, que es va celebrar el 27 de juny a les 12.30 hores, va aprovar una modificació pressupostària de 190.000 euros per, entre altres coses, "preparar diferents projectes necessaris per a la ciutat per quan surtin les subvencions", segons va explicar l'alcalde, Adam Tomàs. D'aquesta manera, Tomàs concretava que s'incorporen 50.000 euros a Fires per poder tirar-les endavant amb una carpa. "Com sabeu, vam decidir enderrocar el pavelló firal, on hi havia certes estructures que tenien la sostenibilitat compromesa, pel qual de moment la Fira es farà amb una carpa, un model que agafem d'altres ciutats i que també ens permetrà organitzar altres actes d'octubre a gener", concretava Tomàs. En aquesta modificació pressupostària s'inclouen també diversos honoraris professionals per valor de 30.000 euros per acabar de desenvolupar alguns projectes municipals. L'alcalde afirmava que "hi ha diversos projectes que la ciutat necessita i l'equip de govern volem tenir-ne redactats tots els possibles per poder-los presentar a les subvencions". A banda, s'inclouen també 90.000 euros referents a energia elèctrica per l'augment del preu de la llum i 15.000 euros per a la conservació de les instal·lacions esportives.

Pel ple també va passar l'aprovació dels costos de les inversions i dels serveis recollida i tractament de residus municipals per a l'any 2022, que es va aprovar amb els vots a favor d'ERC-EA i la regidora no adscrita i l'abstenció de Som Amposta, del PSC-CP i de Junts per Amposta. En aquest punt, la regidora de Polítiques Ambientals, Núria Marco, posava sobre la taula que s'està treballant en aquest aspecte, però que queda camí per recórrer: "Els impropis d'Amposta són negatius. Això no repercuteix en el percentatge de recollida selectiva en general, que estem estancats des del 2012, però les dades estan per a millorar i hem de continuar a treballar en això". Marco destacava diferents accions que s'estan duent a terme com els agents ambientals, la recollida selectiva en empreses grans, o en iniciatives com la creació de la sala de residus del Mercat o la deixalleria al Poble Nou, entre altres.


Mocions

El ple del mes de juny va debatre quatre mocions. La primera, presentada pel PSC-PM, instava a l'Ajuntament a instal·lar una xarxa de lavabos d'ús públic en diferents espais de la ciutat, i es va aprovar amb els vots a favor de tots els grups municipals, excepte la regidora no adscrita, que es va abstenir. La segona la va presentar JuntsxAmposta per la millora de les zones de càrrega i descàrrega, i es va aprovar per unanimitat. També amb tots els vots a favor es va aprovar la moció de la Junta de Govern Local, que presentava una moció de la Federació de Municipis de Catalunya en contra de l'ocupació il·legal d'habitatges als municipis de Catalunya. Finalment, la moció de JuntsxAmposta per la millora dels voltants del Centre Cívic de gent gran es va aprovar amb la resposta favorable de tots els grups municipals.

Podeu consultar el text de cadascuna de les mocions al següent enllaç.

També podeu veure tota la sessió plenària al canal de Youtube de l'Ajuntament.


Per: Redacció

Foto: Cedida


SHANTI - Tel. 630479976 - 877013270 - Av. Josep Tarradellas, 63 (Amposta)Amposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info