SALVADÓ JOIERS, DES DE 1902. Més de 100 anys de confiança

El ple de l'Ajuntament d'Amposta aprova inicialment l'ordenança d'ús de platges

El ple ordinari de mes de maig també va aprovar el 23 de maig i el 7 de desembre de 2022 com a festes locals. Es va celebrar ja de forma presencial amb tots els membres de la corporació presents a la sala

etiquetes   noticies, ciutat, platja eucaliptus, delta ebre

3/6/2021

El ple de l’Ajuntament d’Amposta aprova inicialment l’ordenança d’ús de platges | Amposta.info


Després de més de 15 mesos, els 21 membres de la corporació van tornar a celebrar de manera presencial una sessió plenària. Així, el 31 de maig, el ple ordinari va tenir lloc al saló de plens, tot i que a porta tancada i amb la reubicació dels i les membres per tal de garantir el distanciament social necessari. Un ple amb 26 punts i on es van debatre temes com la concessió de la medalla d'honor al Casino Recreatiu (aprovat per unanimitat) o la denominació de plaça Mari Chordà a la plaça de davant del Centre d'Art lo Pati (també aprovada per unanimitat).

El ple ordinari també va aprovar inicialment i per unanimitat l'ordenança d'ús de les platges d'Amposta. "Un tema d'absoluta actualitat", deia l'alcalde d'Amposta, qui va recordar que l'ordenança no inclou "cap taxa, per tant, de moment, no es preveu cobrar res". "El que sí que fem es plasmar en un document tota l'ordenació de l'espai, allò que es pot fer i allò que no i en quins horaris", explica l'alcalde. Així, l'ordenança especifica que es prohibeix l'estacionament i circulació de vehicles a la platja, llevat els destinats a neteja, manteniment i vigilància. Els vehicles hauran d'estacionar-se a les zones delimitades per aquesta finalitat. Tampoc es podrà fer acampada ni pernoctar-hi, tampoc fer foc. L'ordenança també regula la pesca recreativa, que durant la temporada de bany quedarà limitada de 20h a 8h a les zones determinades al bany, i durant les 24 hores de dia, a les zones fixades dins al Pla d'usos per a aquesta finalitat. Quant als animals de domèstics, el reglament també limita la presència a la platja en temporada de bany i per Setmana Santa a la zona delimitada per a ells. Tanmateix, especifica que els propietaris hauran de recollir-ne els excrements i hauran d'anar lligats, tal i com indicat el Parc. En el cas dels gossos-pigall, sempre que vagin acompanyats i lligats pel seu titular, es permetrà l'accés a tota la platja tot l'any.

Un altre dels punts del dia va ser l'aprovació definitiva del Reglament del servei de proveïment domiciliari d'aigua potable de l'Ajuntament d'Amposta, aprovat amb el vot a favor d'ERC-EA i el PSC i l'abstenció de Junts per Amposta i Som Amposta. El reglament, que es va aprovar inicialment al ple de febrer, inclou temes pressió mínima d'aigua que ha d'oferir el servei (d'1,5 bars mínim), les lectures estimades o les avaries dins un domicili que a vegades han ocasiona amb grans consums d'aigua.

El ple ordinari de maig també va fixar el 23 de maig i el 7 de desembre com a festes locals del calendari de 2022 i va donar compte de diferents informes de control financer permanent i d'auditoria pública.

D'urgència, es va donar compte del resultat de la consulta que es va fer al Poble Nou del Delta diumenge 30, per poder engegar la mesura guanyadora, amb la limitació de la mobilitat rodada al nucli, excepte per als veïns, per Setmana Santa i l'estiu.

Mocions

Finalment, ple de mes de maig va debatre dos mocions dels grups municipals. En concret, la moció de JxA en defensa dels municipis afectats per la minva d'ingressos que suposa deixar de cobrir l'IBI per finalització de les concessions de l'autopista AP-7, que va quedar aprovada amb els vots a favor de JxA, Som Amposta i ERC-EA i el vot en contra del PSC. També la moció de Som Amposta per alliberar de manera temporal les patents de les vacunes de la Covid-1, que va quedar rebutjada amb els vots en contra del PSC i ERC-EA i els vots favorables de Som Amposta i JxA. El grup Som Amposta va decidir retirar de l'ordre del dia la seva proposta per fer municipi turístic la ciutat d'Amposta.


Per: Redacció

Foto: Cedides


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info