SALVADÓ JOIERS, DES DE 1902. Més de 100 anys de confiança

El Parc Natural del Delta de l'Ebre organitza activitats per celebrar el Dia Mundial de les Zones Humides

La primera serà la xerrada sobre l’origen del riu Ebre demà divendres 1 de febrer al Museu de les Terres de l’Ebre. Seguirà una sortida guiada en bicicleta als Ullals de Baltasar i una exposició a la Casa de Fusta

31/1/2019

El Parc Natural del Delta de l’Ebre organitza activitats per celebrar el Dia Mundial de les Zones Humides | Amposta.info Flamencs al Delta de l’Ebre


Amb motiu de la commemoració el 2 de febrer del Dia Mundial de les Zones Humides, el Parc Natural del Delta de l'Ebre ha organitzat diverses activitats, la primera de les quals tindrà lloc demà divendres 1 de febrer al Museu de les Terres de l'Ebre. El geòleg Álvaro Arasa impartirà la conferència “L’origen del riu Ebre”. Serà a les 19.30 h a la sala d'actes del Museu.

Per al diumenge 3 de febrer s'ha programat una sortida guiada en bicicleta pels Ullals de Baltasar, un dels ambients més desconeguts del Delta. L'activitat arrencarà a les 9.30 h des de l'oficina de turisme d’Amposta. El recorregut abastarà una distància d’uns 8 quilòmetres i serà apte per a tots els públics.

El dilluns 4 de febrer el parc organitzarà un alliberament d’una au recuperada, dins de l’acte de presentació de les xifres de l’últim cens hivernal d’ocells aquàtics. La trobada tindrà lloc a les 10 hores al mirador del Pont del Través (Bassa de l’Encanyissada). Finalment, de l’1 de febrer al 15 de març, oferirà a la Casa de Fusta-L’Encanyissada l’exposició Mar Viva, que vol conscienciar de l’impacte ambiental de les deixalles marines. Es podrà visitar de dilluns a diumenge de 10 a 13 hores.

Les accions pretenen posar en valor la importància de les zones humides per a l’equilibri dels ecosistemes. Inclouen una gran varietat de tipus d’hàbitats, entre ells rius, albuferes, llacunes, manglars, llacs alpins, torberes, etc. Es tracta de superfícies cobertes d’aigua, tant natural com artificial (arrossars, embassaments, salines), permanents o temporals, estancades o corrents, dolces, salobres o salades. Fins i tot estan incloses les extensions d’aigua marina amb una profunditat de fins a 6 metres en marea baixa.

La contribució d’aquests espais humits per a l’equilibri del medi natural és notable. Així, són claus per a la protecció contra els temporals, l’estabilització de la costa, el reciclatge de nutrients i contaminants, la mitigació del canvi climàtic l’emmagatzematge d’aigua, i el subministrament d’aliments i materials per a la construcció, per exemple.


restaurants d’Amposta



Amposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info