EbreActiu, revista d´oci actiu

Una obra teatral entre la batalla de l'Ebre i la transició, 17è Premi Literari de Teatre «La Carrova»

L’obra es titula "En terra foradada" i l’autor és Valer Gisbert Berbis

etiquetes   noticies, cultura, premi literari la carrova, amposta

29/4/2024

Una obra teatral entre la batalla de l’Ebre i la transició, 17è Premi Literari de Teatre «La Carrova» | Amposta.info


Costums i rialles, secrets, llàgrimes i revelacions són les veritables protagonistes de l'obra "En terra foradada", la peça teatral amb la qual Valer Gisbert ha guanyat el 17è Premi Literari de Teatre "La Carrova". La de Gisbert és una obra de teatre que homenatja totes les víctimes de conflictes armats, un viatge entre la batalla de l'Ebre i tres anys després de la mort de Franco.

El premi es va entregar durant la Revetlla de Sant Jordi a la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó, ahir a la tarda, on el jurat va valorar molt positivament la qualitat literària, l'originalitat i la possibilitat de representació de les 26 obres presentades en aquesta edició. De la guanyadora, van destacar que "la forma poètica com tractava la Guerra Civil era molt innovadora, un bon exercici de memòria històrica que tracta de la llibertat i de la mort". L'autor, Valer Gisbert, explicava que "després d'anys escrivint sobre estratègia militar, volia centrar-me en la part més humana de la guerra, la que habitualment queda invisibilitzada".

Recuperat l'any 2019, el Premi Literari de Teatre "La Carrova" és de caràcter biennal i està convocat per l'Institut d'Estudis del Montsià i la regidoria de Cultura de l'Ajuntament d'Amposta amb la intenció d'incentivar i reconèixer l'escriptura teatral.restaurants d’AmpostaPer: Redacció

Foto: Cedida


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info