CENTRE ÒPTIC L´ESGUARD

Nova temporada dels Tallers de cuina a l'Espai KM0

Aquests tallers, que se celebren mensualment, tenen com a protagonistes productes de proximitat. En aquesta edició se centraran en la galera, la tonyina roja, l’arròs o el vermut rapitenc

5/2/2018

Nova temporada dels Tallers de cuina a l’Espai KM0  | Amposta.info 


La galera, la tonyina roja, l'arròs o el vermut rapitenc són alguns dels productes gastronòmics quilòmetre zero que centraran els tallers de cuina que organitza la regidoria de Turisme, Fires i Promoció Exterior al Centre d'Interpretació de l'Espai KM0 d'Amposta. Aquest dilluns ha començat el primer dels tallers, dedicat a la galera, i a càrrec del xef i propietari del restaurant l'Antic Molí d'Ulldecona amb una Estrella Michelin, Vicent Guimerà.

Tal i com ha explicat el primer tinent d'alcalde, Miquel Subirats, l'objectiu d'aquests tallers que organitza des de fa tres anys l'Oficina de Turisme és difondre un dels grans actius turístics d'Amposta i el territori, la gastronomia, i dotar de contingut el Centre d'Interpretació de l'Espai KM0. Aquests tallers se celebren mensualment i sempre amb productes de proximitat com a protagonistes.

En les passades edicions s'han dut a terme tallers amb empreses i productors de les Terres de l'Ebre que acompanyants o no de cuiners, han apropat al públic en general el coneixement del seu producte i han elaborat diferents plats que el públic ha tastat. Algunes de les empreses que han passat pel showcooking han estat: Xocolates Creo, Granja Luisina amb el xef Albert Guzmán, La Calafa, Angules Roset amb el xef Xavier Montañés, Pastisseria Alemany Jiménez, Pastisseria Pous, Musclarium. Sushi MC i les Moles amb Jeroni Castell.


Tallers primer semestre 2018

El primer taller s'ha celebrat aquest dilluns 5 de febrer a càrrec de Vicent Guimerà, xef i propietari del restaurant l'Antic Molí d'Ulldecona, guardonat amb una estrella Michelin. La protagonista del taller de cuina ha estat la galera. La galera considerada un crustaci de segona categoria, complicada de consumir i amb poca versatilitat a la cuina, però des de fa uns anys s'està posant el valor, i ho veiem reflectit en la seva pujada de preu, la introducció progressiva en petits i grans restaurants i diverses iniciatives que s'estan fent per defensar-la com a producte òptim.

El segon taller de cuina serà el 17 de febrer i ens acompanyarà el xef Josep Margalef del restaurant Molí dels Avis de l'Ametlla de Mar i on el producte estrella de la carta del seu restaurant és la tonyina vermella de l'Empresa Balfegó & Balfegó. L'Ametlla de Mar compta amb una de les més grans flotes pesqueres dedicades a la pesca d'aquest preuat peix, on l'empresa Balfegó es dedica a l'engreix i exportació internacional de la tonyina roja amb un rigorós procés de producció per aconseguir la màxima qualitat i la millor garantia pel consumidor.

El 17 de març serà el moment del vermut, en aquest cas en acompanyarà Adrià Franco, de l'empresa Vermut Rapitenc, el qual ens mostrarà diferents elaboracions amb aquest producte. Des de fa dos anys es celebra la diada del vermut a la població. El vermut a sant Carles de la Ràpita es va començar a importar des de Reus allà els anys 70 i actualment s'embotella sota la marca «Pomada» o «Rapitenc» per l'empresa Bodegas Pomada d'Ulldecona.

Al mes d'abril ens acompanyarà Inés Príncep de l'empresa Art de Fruita del Lligallo del Gànguil i ens mostrarà la tècnica del tallat tailandès que dibuixa figures, flors o formes damunt la pell de les fruites i verdures. Petites obres d'art efímer molt visuals que criden l'atenció i poden ajudar a incitar al consum de les mateixes entre els infants.

Al mes de maig se celebren a Amposta les Jornades de Cuina Tradicional on el dia 12 de maig tindrà lloc un taller de cuina que vol recuperar una vella recepta, que ens recordi els nostres avantpassats. Enguany el taller de cuina serà a càrrec de l'Associació de Venedors del Mercat Municipal d'Amposta i amb els seus productes, s'elaborarà la recepta de l'arròs, col i fesols. Un plat únic i contundent, típic dels dies d'hivern.

Per acabar el primer semestre del 2018 ho farem d'una forma dolça. Vindrà a la cuina de l'Espai Ebre KM0 el cuiner i pastisser Jordi Castell, propietari de Xocola't d'Ulldecona, qui elaborarà dos entrants amb tocs asiàtics i una coca de Sant Joan.

Les inscripcions es poden realitzar a la pàgina web de l'Oficina de Turisme al www.turismeamposta.cat una setmana abans de la realització del taller.


Nova temporada dels Tallers de cuina a l’Espai KM0  | Amposta.info


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info