CENTRE ŌPTIC L´ESGUARD

Nou professionals s’incorporen a l’atenciķ primāria de l’Ebre per millorar la salut mental comunitāria

Els referents de benestar emocional evitaran que situacions de malestar esdevinguin un problema de salut

etiquetes   noticies, societat, salut, terres ebre

16/5/2022

Nou professionals s’incorporen a l’atenciķ primāria de l’Ebre per millorar la salut mental comunitāria | Amposta.info


Des del mes de novembre, s’han incorporat a la regiķ sanitāria de les Terres de l’Ebre nou professionals, majoritāriament de l’āmbit de la psicologia, que exerceixen de referents de benestar emocional, una figura que Salut ha incorporat per treballar l’impacte en la salut mental arran de la pandčmia i per enfortir l’atenciķ primāria. No tenen una poblaciķ assignada ni fan consultes individuals sinķ que treballen en xarxa amb els onze equips d’atenciķ primāria (EAP) del territori per prevenir i minimitzar problemes de salut mental i d’addiccions, i per proporcionar eines que evitin que una situaciķ de malestar emocional empitjori i es converteixi en un problema de salut mental que requereixi tractament especialitzar i medicaciķ.

Els referents de benestar emocional estan acabant de definir els circuits de treball amb la comunitat i d’atenciķ a les persones amb factors de risc psicosocial. Aquests professionals treballen en xarxa tant amb els equips d’atenciķ primāria com, per exemple, amb els centres educatius, els centres cívics o els equipaments comunitaris. D’aquesta manera s’han d’identificar les necessitats de salut emocional de la ciutadania i aconseguir la no medicalitzaciķ davant de problemes relacionats amb el malestar emocional.

Es tracta de potenciar la prescripciķ social o la derivaciķ a recursos de la comunitat que siguin "alternatives no sanitāries" i impulsaran programes i activitats de prevenciķ i promociķ de la salut emocional. També es reforįaran les relacions socials, els vincles de l’usuari i la connexiķ dels ciutadans amb la comunitat.

L’usuari ha de deixar de confiar que únicament amb la visita al metge solucioni el problema i els referents de benestar emocional l’ajudaran a identificar quč té efectes positius o negatius per a la seva salut i a quč s’involucri en les decisions que afecten el seu benestar emocional.

El programa de benestar emocional i salut comunitāria forma part del Pla d’enfortiment i transformaciķ de l’atenciķ primāria i comunitāria, que es va iniciar el 2020, i que també ha permčs incorporar professionals a la regiķ sanitāria de l’Ebre, com auxiliars administratius, metges, infermeres, tčcnics en cures auxiliars o dietistes-nutricionistes.


Per: ACN

Foto: Pixabay


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrōnic
Informaciķ i avís legal

Amposta.info