EbreActiu, revista d´oci actiu

El Museu de les Terres de l'Ebre enceta un nou curs de visites escolars

En la primera de les visites programades, els escolars podran visitar l’exposició «Art Pimer. Artistes de la Prehistòria»

etiquetes   noticies, cultura, exposicio, museu terres ebre, escolars, amposta

26/9/2022

El Museu de les Terres de l’Ebre enceta un nou curs de visites escolars | Amposta.info


Les pintures rupestres llevantines són una de les expressions artístiques més originals sorgides, tant a Catalunya com a la resta de la mediterrània peninsular, fa més de 7.000 anys. A les nostres terres posseïm magnifiques representacions d'aquest patrimoni artístic i cultural en diversos municipis: Ulldecona, Mas de Barberans, Tivissa, Rasquera, Freginals, l'Ametlla de Mar, Alfara de Carles, Paüls ...

En l'exposició «Art Pimer. Artistes de la Prehistòria», els escolars, i també els visitants de tots els públics, podran conèixer aquest llegat: les característiques tècniques de les pintures, la seva antiguitat, que ens expliquen de la societat que les va produir i del seu entorn així com la història del seu descobriment i posterior estudi, conservació i difusió.

La mostra és un viatge al passat de més de 50.000 anys a la recerca dels orígens de l'art, del desenvolupament del pensament creatiu i de la capacitat d'abstracció, grans fites de l'evolució humana. Es fa èmfasis especial en l'art rupestre llevantí, una de les expressions artístiques més originals sorgides, tant a Catalunya com a la resta de la mediterrània peninsular, fa més de 7.000 anys.

L'exposició es podrà visitar al Museu de les Terres de l'Ebre fins al 13 de novembre de 2022. La mostra ha estat produïda pel Museu d'Arqueologia de Catalunya, a través de l'Arqueoxarxa, com a cloenda del 20è aniversari de la declaració de l'art rupestre de la façana mediterrània peninsular com a Patrimoni de la Humanitat per part de la UNESCO.


Per: Redacció

Foto: Cedida


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info