SALVADÓ JOIERS, DES DE 1902. Més de 100 anys de confiança

La multinacional quebequesa Premier Tech obrirà una planta a Amposta i generarà 75 llocs de treball

La divisió de la companyia especialitzada en el tractament d’aigües compra un solar al polígon de l’Oriola

etiquetes   noticies, economia, ocupacio, empresa, amposta, terres ebre

1/3/2023

La multinacional quebequesa Premier Tech obrirà una planta a Amposta i generarà 75 llocs de treball | Amposta.info Responsables de Premier Tech i del govern municipal després de formalitzar la compra


La multinacional quebequesa Premier Tech obrirà una planta al polígon de l’Oriola d’Amposta amb la previsió de generar 50 llocs de treball directes així com 25 més d’indirectes, amb l’arribada d’una empresa auxiliar. Directius de Premier Tech Water and Environment, la divisió dedicada a oferir solucions per al tractament d’aigües o la gestió de residus sòlids, s’han traslladat aquest dimarts a Amposta per formalitzar l’opció de compra sobre uns terrenys de 40.000 metres quadrats del polígon de l’Oriola. La instal·lació ha de permetre a l’empresa poder cobrir l’àrea entre el sud de França, l’est de la península Ibèrica i el nord d’Àfrica. Premier Tech, que acaba de complir cent anys, està implantada en 28 països i té 5.200 treballadors.

Les noves instal·lacions del polígon de l’Oriola, que està previst que entrin en marxa a finals de 2024, es dedicaran a la fabricació de solucions locals sostenibles per a depuració d’aigües residuals, sistemes de recol·lecció i emmagatzemament, d’aigua de pluja; transport de líquids així com la transformació de rebuig orgànic en recursos reutilitzables. La divisió d’aigües i medi ambient de la multinacional, segons la informació corporativa, ocupa unes 1.500 persones en una dotzena de països.

Amb l’acompanyament del govern municipal, l’empresa ha formalitzat aquest dimarts els tràmits per tancar l’adquisició dels terrenys, situats vora la carretera N-340 i propietat d’un grup d’inversors valencians -que, al seu torn, els havia adquirit al fons voltor Cerberus-. El president de Water and Environment Group de Premier Tech, Henri Ouellet, i el director general de Premier Water and Environment Portugal, Fernando Carreira, s’han desplaçat per a la signatura. El regidor d’Empresa i Polítiques d’Ocupació, Pep Simó, i de l’Alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, han estat també presents en l’acte.

L’alcalde ha volgut agrair l’aposta de la multinacional per escollir Amposta com a seu per iniciar el seu desplegament a l’Estat. "Per a Amposta suposa un salt important", ha subratllat Tomàs, tot remarcant que aquesta arribada, juntament amb la del grup Nath a les antigues instal·lacions d’Antaix, permetrà revitalitzar l’activitat al polígon. "A més, és una empresa vinculada a temes ambientals, molt sensibles. També hi ha empreses auxiliars que treballen per posar-se al voltant. És veritat que no és una gran empresa, però genera ha certa atracció", ha afegit.

També ha posat a disposició de l’empresa l’estructura de l’Àrea de desenvolupament Econòmic i Social de l’edifici del Sindicat per facilitar els tràmits necessaris per poder posar en marxa l’activitat. Segons ha precisa Tomàs, amb aquesta instal·lació el consistori s’ha compromès a finalitzar l’última fase d’urbanització del polígon i garantir l’arribada del subministrament de gas, que necessita aquesta nova activitat i que farà incrementarà la "competitivitat" de l’espai industrial. "I després treballar en l’ampliació del polígon perquè ens estem trobant en empreses que venen a les Terres de l’Ebre i busquen parcel·les grans", ha tancat.


Per: ACN

Foto: Cedida


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info