AMPOSTA FAS GOIG

El Montsià recull més de 1.500 quilos de brossa durant les accions del Clean Up Challenge

El repte Montsià Clean Up Challenge, va sorgir per animar a la gent a recollir els residus que es troba a l’entorn i demostrar que agafar un plàstic o una llauna- un acte pot semblar insignificant- quan es generalitza a nivell de comarca té un gran impacte

etiquetes   noticies, comarca, montsia, medi ambient, voluntariat

20/9/2021

El Montsià recull més de 1.500 quilos de brossa durant les accions del Clean Up Challenge | Amposta.info


Envasos, llaunes, cigarretes, voluminosos com matalassos o neumàtics i un infinit de residus més són els que s'han recollit aquest cap de setmana en motiu del dia mundial del Clean Up Challenge a una desena de municipis del Montsià. En total han estat més de 1.500 kg de brossa que s'han tret, en dos dies i mig, dels espais naturals de la comarca.

Alcanar, la Galera, Godall, Mas de Barberans, Masdenverge, la Ràpita, Sant Jaume d'Enveja, Ulldecona són els municipis que amb el lema ‘Convertim el Montsià en la comarca més neta' hi ha participat al Montsià Clean Up Challenge . La Sénia, ho farà el proper dissabte 25 de setembre.

La marató de neteges la va encetar Godall, el divendres 17 de setembre, fent una neteja pel poble on van recollir 10 kg. Mentre la jornada de dissabte la van iniciar a la Galera, recollint 5kg de plàstics i a Sant Jaume d'Enveja on van treure 125kg de brossa. A Ulldecona van netejar el camí de l'Olivar i van recollir 61kg de residus, mentre que a Alcanar Platja en van extreure uns 200kg, tenint en compte que entre la brossa hi havia un neumàtic, una estructura de metall i plaques de formigó amb metall mentre que a les Cases d’Alcanar en van agafar uns 30kg de plàstics i microplàstics. A Masdenverge també es van recollir molts voluminosos durant la neteja a la zona del barranc del poble, entre ells: un matalàs, i diversos objectes de metall. En total van retirar 275kg de brossa. A Mas de Barberans es van agafar més de 400kg de brossa, entre ells plàstics i grans voluminosos com bidons, neumàtics i fustes.

La Ràpita va ser el municipi en major participació tenint en compte que s'unien dues iniciatives, per un costat la del Montsià Clean Up Challenge i per l'altre la de l'Euroregió Pirineu-Mediterrània, que es feia coincidint amb el ‘World Clean Up Day'. L'activitat es va fer per la platja del Molinet a la Badia dels Alfacs i s'hi van agafar estris de pesca, plàstics i residus de tota mena que van pesar més de 465kg en total. Hi van assistir el director de l'Agència Catalana de Residus, Isaac Peraire, el director del Parc Natural del Delta de l'Ebre, Francesc Vidal, la vicepresidenta del Consell Comarcal del Montsià, Núria Marco, l'alcalde de la població i voluntaris d' associacions d'arreu del territori.

El repte Montsià Clean Up Challenge va iniciar-se al maig amb una fita inicial de 20.000 peces recollides i ja en porta més de 45.000. «Valorem moltíssim la implicació dels municipis, no és fàcil organitzar actes d'aquest tipus de manera simultània, ja que, som un territori amb poca població. Malgrat tot, gràcies a l'esforç dels ajuntaments i persones que hi han participat ara hi ha 1.500kg de brossa menys a l'entorn natural. Aquestes accions ens ajuden a conscienciar de la importància de mantindre el nostre entorn net i de les consequüències té»,comenta Núria Marco, vicepresidenta del Consell Comarcal del Montsià.

El repte Montsià Clean Up Challenge, impulsat pel Consell Comarcal del Montsià, els ajuntaments de la comarca i el Catalunya Clean Up Challenge, va sorgir per animar a la gent a recollir els residus que es troba a l'entorn i demostrar que agafar un plàstic o una llauna- un acte pot semblar insignificant- quan es generalitza a nivell de comarca té un gran impacte. Com no, el repte també s'ha impulsat per conscienciar a la població que cal ser respectuosa amb el medi i tot allò que l'envolta.


Per: Redacció

Foto: Cedida


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info