AMPOSTA FAS GOIG

Montsià: Cítrics Km 0

Taronges i mandarines, el fruit d’hivern per excel·lència

etiquetes   producte proximitat, montsia, gastronomia, producte km0, productes montsia, citrics, clementines

Montsià: Cítrics Km 0 | Amposta.info

Els cítrics són una de les principals fonts de vitamina C. Rics en antioxidants ajuden a reforçar el nostre sistema immunitari. Les condicions edafoclimàtiques específiques del Montsià confereixen als cítrics cultivats en aquesta comarca d'un sabor i aroma diferencials.

Les principals varietats de taronja que es conreen són la navelina, la navelate o la València late. Les primeres taronges de la temporada són les navelines que podem trobar als mercats i fruiteries a mitjan octubre. La navelate la trobarem del gener fins a finals de març. La València Late, la més tardana, es començar a collir al març i és la varietat amb més contingut de suc.

Des de l'any 2003, les mandarines del Montsià estan reconegudes amb el segell IGP Clementines Terres de l'Ebre. De pell fina i coloració intensa, molt sucoses i dolces, són molt apreciades pel consumidor. La Clementina fina, la Hernandina i la Clemenules són les varietats més conreades a la comarca.

Al mes d'octubre es comença a comercialitzar la varietat més primerenca, la Cemenules. La segueix la fina i la temporada acaba a finals de gener amb la més tardana, l'Hernandina.

Es consumeixen majoritàriament com a fruita fresca i en suc i les mandarines són ideals per als més menuts de casa, per la facilitat a l'hora de pelar-les. S'elaboren melmelades, postres i gelats i per aromatitzar molts dolços de la cuina tradicional. També s'utilitzen en plats salats i en amanides.


Ara i tot l'any, compra producte de proximitat al Montsià, garantia de producte fresc i de qualitat.


Montsià: Cítrics Km 0 Montsià: Cítrics Km 0 Montsià: Cítrics Km 0 Montsià: Cítrics Km 0

Amposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info