Eports Ample de Banda i Internet

La defensa de l'escola catalana, accessibilitat universal i ajudes als malalts de llarga durada, mocions aprovades al ple d'Amposta

El ple dona llum verd a les tres propostes presentades pels grups municipals

27/3/2018

El ple de l'Ajuntament d'Amposta va donar llum verd dilluns 26 de març a les tres propostes presentades pels diferents grups municipals i que emplacen al consistori a la defensa de l'escola catalana, a treballar per l'accessibilitat universal i establir unes ajudes econòmiques als malalts de llarga durada, com els malalts de càncer.

La primera de les propostes va ser presentada de forma conjunta per tots els grups municipals i la regidora no adscrita i era en defensa de l'escola catalana i del model d'immersió lingüística. El text rebutja l'intent de segregació dels infants per motiu lingüístic de la LOMCE, qualsevol atac que posi en perill la immersió lingüística a Catalunya i també la voluntat d'alguns partits polítics de trencar el model d'escola catalana i dona suport al model d'escola com a model compromès amb la cohesió social, d'èxit i estimat, que garanteix la cohesió social i la igualtat d'oportunitats i a la vegada assegura el coneixement de les dues llengües per part de l'alumnat i reitera el compromís de l'Ajuntament en la defensa de l'escola catalana.

En segon lloc, el ple també va acordar crear uns ajuts econòmics dirigits als malalts de llarga durada de malalties greus, a proposta del regidor German Ciscar. La moció de Ciscar, que va rebre el suport de tots els grups municipals llevat l'abstenció de la regidora no adscrita, reclamava que l'Ajuntament creï “uns ajuts econòmics als malats de càncer que estiguin en tractament i tinguin uns ingressos inferiors al SMI”. “La solidaritat ha de ser la nostra ensenya i no podem permetre que els veïns que passen per aquesta malaltia i per la falta de recursos no puguin obtenir els medicaments que necessiten per pal·liar els efectes del tractament i guanyar una mica de qualitat de vida”, va argumentar Ciscar. La proposta es va ampliar fent extensius els ajuts a qualsevol malalt amb un tractament de llarga durada i estudiant també quin topall econòmic s'haurà de posar per poder accedir a aquests ajuts. “L'equip de govern té la voluntat de redistribuir els ingressos perquè arribin a quanta més gent millor i aquests ajuts tenen aquesta filosofia”, va defensar l'alcalde, Adam Tomàs.

Finalment, el ple de març també va donar llum verda a la proposta del grup municipal dels socialistes “pel dret de les persones amb discapacitat a l'accessibilitat universal municipal”. Aquest text, que va ser aprovat amb el vot favorable de tots els regidors, demana, entre d'altres coses, crear un consell municipal de la discapacitat durant el 2018 com a òrgan permanent de participació ciutadana, consulta i assessorament per a la promoció d'accions destinades a la millor de les condicions de vida de les persones amb discapacitat en l'àmbit públic municipal d'Amposta, la signatura d'un pacte municipal i la creació d'un observatori municipal sobre accessibilitat universal; garantir que totes els obres noves a la ciutat, públiques i privades d'ús públic, compleixin la normativa vigent quant a accessibilitat, revisar totes les rampes de la ciutat, eliminar o canviar d'ubicació el mobiliari urbà que impedeixi el pas d'una cadira de rodes o dotar d'espais d'aparcament per a persones en mobilitat reduïda, entre d'altres coses. “També reclamem que el dia 3 de desembre s'instauri a Amposta la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, com un dia de sensibilització de la població en general”, va defensar el portaveu socialista, Francesc Miró.


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info