AMPOSTA FAS GOIG

Més de 250 joves participen en el Dream BIG Challenge

L’esdeveniment, organitzat per Amposta@Empresa, es va celebrar en el marc del Fòrum Jove

2/4/2019

Més de 250 joves participen en el Dream BIG Challenge | Amposta.info


Descobrir idees creatives, innovadores i joves és un dels reptes del Dream BIG Challenge. Fins a 260 alumnes dels centres educatius i universitats del territori van poder participar, el divendres 29 de març, en el l'esdeveniment que va tenir loc a l'Auditori Municipal d'Amposta en el marc de Fòrum Jove 2019. El Dream BIG Challenge és una iniciativa que vol posar en valor el talent dels joves a través d'una competició d'innovació disruptiva on es generen milers de sol·lucions a problemes reals.

En aquest cas, diverses regidories de l'Ajuntament d'Amposta van aportar problemàtiques de diferents temàtiques. Els joves, en equips de 3 o 4 persones, van treballar durant 3 hores buscant solució als reptes mitjançant la metodologia Lombard, pròpia de Creativa Imagine Center. El mètode contempla 4 fases bàsiques per desenvolupar un projecte emprenedor: inspiració, ideació, prototipatge i comunicació. El resultat van ser més de 70 projectes ideats pels joves i més de 2.000 idees generades. Els joves van comptar amb el suport de 40 facilitadors del territori i mentors d'Imagine Creativity Center.

Finalment, després de diferents rondes eliminatòries, on els estudiants van exposar la seva idea en només 1 minut, la proposta guanyadora va ser la del grup OldBot, format per Paul Vidal-Ribas, Àngela Cruz i Judith Ràfales. El grup va presentar un assistent de veu que interactua amb persones de la 3a edat mitjançant un algoritme que aprèn sobre els gustos i activitats diàries de l'usuari amb l'objectiu de conèixer l'estat de les persones grans de forma regular. El premi de l'Imagine BIG és una plaça per a l'esdeveniment Imagine Express 2020.

En aquesta edició, el premi el va entregar Jordi Ferré, el jove guanyador del Dream BIG Challenge 2018 i que el passat mes de febrer va assistir a l'Imagine Express 2019. Ferré va argumentar que les 3 hores de treball de l'esdeveniment de l'any passat "van significar un abans i un després a la seva vida, i que el viatge d'innovació per Europa amb Imagine Creativity Center va fer que la seva forma de pensar i veure la vida fos diferent".

Amposta@Empresa organitza aquest concurs per a què els estudiants es sentiguen partícips de la societat i que puguin fer aportacions útils per a l'administració pública i la ciutat.


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info