AMPOSTA FAS GOIG

En marxa la nova sala de residus del Mercat Municipal d’Amposta

Permetrà millorar els índex de reciclatge de les parades del Mercat i traure l’illa de contenidors de la façana

etiquetes   noticies, ciutat, medi ambient, mercat municipal, amposta

24/11/2021

En marxa la nova sala de residus del Mercat Municipal d’Amposta | Amposta.info La nova sala de residus del Mercat Municipal


Aquest dimecres 24 de novembre, i en el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, s'ha posat en funcionament la nova sala de residus del Mercat Municipal d’Amposta. Una sala refrigerada amb espai per a l'orgànica, la resta i els envasos i una pica on poder netejar les safates i on, a partir d'avui, les parades del mercat interior reciclaran els residus que generen. "Com Ajuntament, un dels nostres objectius de l'Agenda 2030 és gestionar responsablement els residus a les nostres instal·lacions per donar exemple al conjunt de la ciutadania", ha dit l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, "i això és un dels primers objectius d'aquesta sala de residus, resultat del treball conjunt de l'àrea de Comerç i Mercat Municipal, la de Serveis al Territori i la de Polítiques Ambientals i, sobretot, de l'Associació de Venedors del Mercat Municipal, que s'ha alineat també en aquesta voluntat de gestionar responsablement els seus residus". Així, la sala és una acció més per reduir la resta i incrementar l'orgànica com la campanya +orgànica-resta, la retirada de contenidors verds o la futura implementació del porta a porta al sector de la restauració. Tomàs ha destacat també que la sala s'ha habilitat a través de Serveis Municipals, a més, amb recursos reciclats que ja no s'utilitzaven en altres instal·lacions.

La posada en funcionament d'aquesta nova sala també ha permès enretirar l'illa de contenidors que hi havia al carrer Palau i Quer, just davant de la façana del Mercat. "El Mercat Municipal és un Bé Cultural d'Interès Local on hem fet i continuarem fent inversions per millorar-lo i volem que a la seva façana no hi haja elements que distorsionin la seva bellesa i que ja des de fora atragui a compradors i visitants", ha defensat l'alcalde. Totes les escombraries que es llençaven en aquesta illa es redistribuiran entre les illes properes ubicades al passeig del Canal i als carrers Grau, Primer de Maig i Roig i Treig.

La presidenta de l'Associació de Venedors del Mercat, Mireia Segarra, s'ha mostrat satisfeta amb la posada en funcionament d'aquest nou espai i ha refermat la voluntat de les venedores i venedors del Mercat Municipal de treballar amb l'Ajuntament per poder millorar l'índex de reciclatge i, a la vegada, solucionar la problemàtica que podia generar l'illa de contenidors de l'exterior.

En la presentació d'aquesta sala de residus, Tomàs i Segarra han estat també acompanyats per la regidora de Comerç i Mercat Municipal, Susanna Sancho, la de Polítiques Ambientals, Núria Marco, i el de Serveis al Territori, Miquel Subirats.


Setmana de Prevenció de Residus

Tal i com ha recordat la regidora de Polítiques Ambientals, Núria Marco, el Mercat Municipal és l'epicentre de les activitats que l'Ajuntament ha organitzat enguany al voltant de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, amb la voluntat de reduir els residus que es generen a l'hora de fer la compra, però també per sensibilitzar i informar a la ciutadania sobre la problemàtica. Durant tota la setmana del 20 al 28 de novembre, les persones que van a comprar al mercat amb els seus propis envasos reutilitzables —amb un cabàs, bossa o tàper, entre altres— reben una bossa de regal, a més d'entrar en el sorteig d'una cistella. A banda, aquest dissabte 27 hi haurà un taller d'instruments musicals fets amb materials reciclats i un tast d'aigües envasades i de l'aixeta, tot a l'Espai Gastronòmic. Com els altres anys, des de les xarxes socials de l'Ajuntament també es compartiran diferents píndoles per conscienciar a la ciutadania i recomanar bones pràctiques per reduir la quantitat de residus generats.


Per: Redacció

Foto: Cedida


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info