XVIè Concurs fotogràfic «Lo riu és vida»

Lo Pati inaugura “El desig de creure”

L’exposició, una mostra col·lectiva que explora la percepció de la realitat i la creació d’il·lusions, s’inaugura aquest dissabte 3 de març

26/2/2018

Lo Pati inaugura “El desig de creure” | Amposta.info


El Centre d'Art Lo Pati d'Amposta inaugurarà aquest dissabte, 3 de març l'exposició El desig de creure, una col·lectiva de set artistes que aborda utilitzant recursos com l'il·lusionisme, la màgia, la prestidigitació, l'endevinació i l'aparicionisme, però també la tecnologia i la ciència, un tema tan universal i intemporal com és el de la percepció de la realitat i la predisposició que tenim els éssers humans a creure en allò que ens envolta o en uns fets que contradiuen les lleis de la física, la química i l'òptica.

La mostra és una producció del Mataró Art Contemporani M|A|C que ha anat a cura de la comissària i crítica d'art Cèlia del Diego que ha sabut organitzar en un mateix espai obres creades per set artistes catalans i internacionals. Són Lúa Coderch, Christian Jankowski, Enric Farrés Duran, Júlia Montilla, Dani Montlleó, Jordi Ferreiro i Jöao Ortega. Tots set exploren des de diferents vessants i disciplines el terreny pantanós de la il·lusió.

El desig de creure s'emmarca en l'edició 2017-2018 del Programa d'exposicions itinerants del Departament de Cultura. Per mitjà d'aquest programa, s'ofereixen mostres d'art contemporani als municipis amb la voluntat d'acostar aquest tipus d'activitat artística als ciutadans i ciutadanes, en cooperació amb els ens locals. Es podrà veure a Lo Pati, a Amposta fins el 29 d'abril i el mes de maig visitarà el Centre d'Art Maristany de Sant Cugat.

Artistes i peces

Lúa Coderch (Iquitos – Perú, 1982). Artista catalana amb arrels peruanes, Coderch presenta les peces: S/T [Un pensament cegat per la il·lusió], 2015 (fotografia); Wishful thinking, 2015 (cortines); Paràbola, 2012 (projecció làser amb àudio) i Paràbola [Trileros], 2014 (vídeo digital amb so).

Christian Jankowski (Göttingen – Alemanya, 1968). Participa amb les peces: Telemística, 1999 (vídeo); My Life as a Dove, 1996 (vídeo i serigrafies sobre paper); Director Poodle, 1998 (vídeo i serigrafies sobre paper) i Flock, 2002 (vídeo i serigrafies sobre paper).

Enric Farrés Duran (Palafrugell, 1983). Presenta la peça El temps és or, 2015 (prototip de fusta pintada i metracrilat).

Júlia Montilla (Barcelona, 1970). Presenta les peces: Suports vivents per la fabricació d'un mite, 2013 (projecció sincronitzada de diapositives i àudio); La construcció d'una aparició, 2013 (material documental).

Dani Montlleó (Mataró, 1966). Presenta Tot el poder de l'univers a les teves mans, 2015 (retallable de paper).

João Onofre (Lisboa, 1976). Ha portat les peces Levitation in the studio, 2002-2007 (Imprès digital) i Ghost, 2009-2012 (vídeo).

Jordi Ferreiro (Barcelona, 1982). Participa amb Quan el museu tanca les portes, 2015 (acció i intervenció espacial). Que tindrà lloc el dissabte 28 d'abril.


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info