BIGMAT CITY AMPOSTA

La Fila tornarà a participar, per setè any consecutiu, a la Cavalcada de Reis d'Igualada

Justament, el passat 27 de desembre, el Govern de la Generalitat va declarar aquesta cavalcada com a Festa Patrimonial d’Interès nacional.

4/1/2017

La Fila tornarà a participar, per setè any consecutiu, a la Cavalcada de Reis d’Igualada | Amposta.info

La Banda de Música de la Unió Filharmònica d'Amposta tornarà a participar, per setè any consecutiu a la Cavalcada de Reis d'Igualada.

Justament, el passat 27 de desembre, el Govern de la Generalitat va declarar aquesta cavalcada com a Festa Patrimonial d'Interès Nacional. Aquesta designació serveix per formalitzar la candidatura d'aquesta celebració perquè opti a ser Patrimoni Cultural i Immaterial de la Humanitat de la Unesco.

La Cavalcada de Reis d'Igualada es remunta al 1899 i és la segona més antiga de l'estat espanyol i en cal destacar la continuïtat de l'acte al llarg dels anys, amb algunes interrupcions puntuals.

El dia 5 de gener a la tarda desfila una comitiva formada per les carrosses dels tres Reis Mags d'Orient, el patge Faruk i un miler de patges els quals utilitzen escales de fusta per pujar als balcons dels domicilis i reparteixen els regals per tota la ciutat, lliurant-los directament als xiquets i xiquetes.

La Banda de Música de la Fila acompanya la comitiva al compàs de l'himne del patge Faruk, que s'intrepreta des de l'any 1953. Faruk és el representant oficial dels Reis d'Orient i és l'encarregat de recollir les cartes amb els desitjos dels xiquets i xiquetes.


restaurants d’Amposta


Amposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info