AMPOSTA FAS GOIG

La Fila inaugura l’exposició del seu centenari

L’exposició «100 Anys de música, cultura i societat», és fruit d’un conveni de col·laboració entre Esardi, Escola d’Art i Disseny d’Amposta i la Unió Filharmònica d’Amposta

etiquetes   Notícies, Cultura, Amposta

4/12/2017

La mostra es podrà visitar fins el 18 de febrer de 2018


El Museu de les Terres de l'Ebre va acollir aquest pasast diumenge la inauguració de l'exposició 100 Anys de música, cultura i societat, una aproximació a 100 anys de trajectòria de la Societat Musical La Unió Filharmònica d'Amposta. La mostra es distribueix en cinc àmbits, que sintetitzats, han fet possible el projecte musical, cultural i social que aquesta entitat ha significat per a la ciutat d'Amposta. Els àmbits són Les Persones, La Memòria, L’Escola, El Paisatge de la Fila i El Futur. Aquests dos últims àmbits són instal·lacions artístiques, que han anat a càrrec de Marian Marín i Antònia Ripoll.

L’exposició és fruit d'un conveni de col·laboració entre Esardi, Escola d’Art i Disseny d’Amposta i la Unió Filharmònica d’Amposta durant el curs 2016-17. Es va plantejar com un projecte interdisciplinari on van participar els tres cicles formatius amb les seves especialitats: Pintura, Disseny Gràfic i Disseny d’Interiors. Els seus alumnes van treballar, conjuntament, durant un trimestre fins a donar forma a una idea inicial del projecte.

El disseny de l’espai i la direcció de l’exposició ha anat a càrrec de l’Escola d’Art i Disseny d’Amposta, amb els professors Antònia Ripoll, Marian Marín, Eugeni Bernad i Frederic Solé. Versiano Pereira, exalumne d’Esardi que actualment està cursant el Grau de disseny gràfic (ESDAP, ha estat el responsable de la maquetació i muntatge del disseny gràfic de la mostra.

L'acte va començar amb la interpretació, per part de la de la Banda de Música de l'entitat, del pasdoble La Vereda. Seguidament, hi va haver els parlaments, a càrrec del director del Museu, Àlex Farnós, el comissari de la mostra, Eugeni Bernad, les autores de les instal·lacions artístiques El Paisatge de la Fila i El Futur, Marian Marín i Antònia Ripoll i Versiano Pereira, l'exalumne d'Esardi que ha estat el responsable del disseny i maquetació de la mostra. Van tancar els parlaments la presidenta de la Fila, Núria Gómez i la regidora de Cultura d'Amposta, Inés Martí.

L'exposició 100 Anys de música, cultura i societat es podrà visitar fins el 18 de febrer de 2017.


La Fila inaugura l’exposició del seu centenari | Amposta.info

La Fila inaugura l’exposició del seu centenari | Amposta.info


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info