EbreActiu, revista d´oci actiu

Judeline i el duet escocès Kinbrae, els primers artistes anunciats de l’Eufònic 2022

La Ràpita acollirà el gruix de la programació i Amposta i Tortosa també seran escenaris del festival d’arts sonores

etiquetes   noticies, cultura, amposta, terres ebre, comarca, eufonic

27/4/2022

Judeline i el duet escocès Kinbrae, els primers artistes anunciats de l’Eufònic 2022 | Amposta.info Residència artística d’Arnau Casanova


L’Eufònic 2022, el festival d’arts sonores, visuals i digital-performatives de les Terres de l’Ebre, se celebrarà del 25 al 28 d’agost en diferents espais del delta de l’Ebre. En l’11a edició, passaran pel certamen la jove Judeline amb la seva experimentació flamenca, la taiwanesa Sabiwa o la instal·lació lumínica sobre el canvi climàtic dels francesos Maya Mouawad & Cyril Laurier. La inauguració del festival anirà a càrrec dels bessons escocesos Kinbrae i es farà a l’església de la Ràpita. Aquest municipi serà l’epicentre del certamen, però també es faran actuacions, concerts i instal·lacions artístiques en altres poblacions ebrenques, com Amposta o Tortosa, que acollirà Eufònic Pro els dies 26 i 27 d’agost.

Els bessons escocesos Kinbrae inauguraran l’onzena edició del festival amb la seva electrònica "paisatgista i delicada", creada amb instruments de metall, guitarra acústica i percussió. La seva música "inundarà" l’església de la Ràpita -Missa del poble- de sons clàssics i experimentals. Una altra dels artistes anunciats és Judeline que presentarà el seu primer EP ’de la luz’. La proposta és un homenatge als cinc moments de la llum del dia de Caños de Meca, el seu poble natal. A mig camí entre el flamenc i l’experimentació més conceptual, el pop i la revisitació d’allò que és tradicional, l’artista s’imposa com un dels noms clau d’aquest any, segons els programadors.

També passaran per l’Eufònic, l’artista taiwanesa d’electrònica experimental Sabiwa, resident a Berlín i membre del col·lectiu Chinabot. Sabiwa treballa a partir de gravacions de camp de fonts naturals i les fa dialogar amb fonts sintètiques, textures complexes, patrons abstractes i la seva pròpia veu processada. El jove músic Xicu, un dels nous noms del pop català connectat amb la pulsió urbana i bateria del grup Ginestà, també presentarà el seu primer EP ’Sol’ (Satélite K, 2021). Es tracta d’un disc conceptual que parla de la tristesa globalitzada de la seva generació, en format banda, amb veu, guitarra acústica i elèctrica, teclats i samplers.

A la vegada, el festival aposta pel talent local de l’electrònica programant el tortosí Infant Blai, exmembre de VLIVM, i per Blanca Rodríguez i Sergi Idiarte, dos artistes d’Amposta i artífexs del segell Mind Product, els quals presentaran el projecte d’electrònica Soul Twin.


Llum i tecnologia a les instal·lacions artístiques

L’artista Diego Paonessa presentarà, al Museu de Tortosa, una peça al voltant de la configuració social de la tecnologia a través de la interacció i creació d’interfícies, mentre que l’artista ambiental Maya Mouawad i el compositor Cyril Laurier muntaran la instal·lació lumínica ’Rising’. Aquest projecte va guanyar la Beca Pierre Schaeffer organitzada per La Scam, al voltant del canvi climàtic.

Pel que fa a les Residències Creatives, convocades per Eufònic i el Centre d’Art Lo Pati, Arnau Casanoves presentarà el resultat de la seva residència feta a Balada, en ple Delta de l’Ebre. L’artista ha impulsat un projecte que investiga les connexions biològiques entre la música d’arrel, la tecnologia i les plantes pròpies del territori. També fruit de la residència creativa, la directora de teatre Olivia Furber presentarà ’Voyage through Neutralia’, una ruta guiada performàtica en un vaixell que anirà riu avall rumb a la desembocadura de l’Ebre. A més, el tàndem format per Roc Domingo i Marta R. Chust presentarà ’Pedra i plàstic’, un projecte d’investigació artística visual sobre el desplegament de la tecnologia d’internet d’alta velocitat al territori català.

Magí Serra, Eli Gras, Marina H. Asciutti i Lula Thomas són altres artistes que presentaran els seus projectes enguany. Al llarg de les deu edicions, Eufònic ha aplegat més de 400 artistes, s’hi han presentat 224 actuacions audiovisuals i musicals, 62 instal·lacions artístiques, 32 accions sonores i visuals, 34 tallers i 67 ponents en les activitats formatives i professionals, en més de 35 espais i deu poblacions de les comarques ebrenques. L’organització ha posat a la venda aquest dimarts els abonaments, després de dos anys de restriccions per la pandèmia.


Per: ACN

Foto: Cedida Eufònic


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info