EbreActiu, revista d´oci actiu

Joventut ofereix camps de treball amb 150 places a les Terres de l’Ebre per aquest estiu

oves de 14 a 29 anys podran fer-hi activitats voluntàries relacionades amb el medi ambient, l’arqueologia, el patrimoni cultural o l’acció social

etiquetes   noticies, comarca, joves, terres ebre

3/4/2023

Joventut ofereix camps de treball amb 150 places a les Terres de l’Ebre per aquest estiu | Amposta.info


La Direcció General de Joventut -a través de l'Agència Catalana de la Joventut- ofereix per aquest estiu 2023 un total de 7 camps de treball a les Terres de l'Ebre per aquest estiu. Aquestes propostes disposaran d'un total de 150 places per a joves d'entre 14 i 29 anys que vulguin fer una tasca desinteressada cap a la comunitat.

Segons ha explicat aquest matí la coordinador territorial de Joventut a les Terres de l'Ebre en roda de premsa, Laia Gómez, del total de 7 camps que s'ofereixen al territori ebrenc, cinc són per a joves catalans, amb joves de diferents territoris de l'Estat espanyol i l'altre és d'abast internacional, de manera que rebrà joves d'arreu.

Per àmbits territorials, 4 camps de treball es faran a la comarca de la Terra Alta, 2 a la Ribera d'Ebre i 1 al Baix Ebre. Per tipologies, els més nombrosos són els relacionats amb l'arqueologia (3), seguits pels de medi ambient (2) i patrimoni (2).

Gómez també ha explicat que l'oferta incorpora un camp de treball nou, el de la “Recuperació de l'emplaçament G-24 Puntes de Millet” que es farà a Caseres (la Terra Alta) del 17 al 31 de juliol. Un total de 24 joves de 14 a 17 anys hi faran tasques arqueològiques relacionades amb la Batalla de l'Ebre.

Els joves catalans interessats en participar de l'oferta poden fer la seva preinscripció a través del portal de preinscripcions a partir del proper 19 d'abril. L'adjudicació de les places es farà mitjançant un sorteig públic davant notari, que tindrà lloc el 4 de maig.

Els camps de treball organitzats per Joventut són gestionats i desenvolupats a través d'associacions d'educació en el lleure, entitats i fundacions sense ànim de lucre i amb la complicitat del món local que els acull. Consten d'una estada de 15 dies per a joves voluntaris que participen desinteressadament en un projecte de millora de caire mediambiental, acció social, recuperació del patrimoni arquitectònic o intercanvi cultural.

Per la campanya d'aquest 2023, el pressupost de la Generalitat s'ha incrementat en un 100.000 euros, un 35% més, un augment que permetrà apujar la quota que reben les entitats que acaben gestionant els camps.


58 camps i 1.158 places arreu de Catalunya

En el conjunt de Catalunya, l'oferta de Joventut per aquest 2023 és d’un total de 58 camps de treball, dels quals 42 són per a joves catalans (855 places), 5 són d'intercanvi per a joves de tot l'estat (84) i 11 són camps d'abast internacional -dels quals 1 és per a joves menors d'edat- (219).

Per àmbits territorials, 18 camps de treball es faran a la demarcació de Lleida (297 places), 14 al Camp de Tarragona (264), 10 a les comarques gironines (240), 9 a la demarcació de Barcelona (207) i 7 a les Terres de l'Ebre (150).

I per tipologia de camps, 25 seran de l'àmbit del medi ambient, 16 de l'arqueologia, 11 de patrimoni, 4 de cultura , 1 de social i 1 relacionat amb l'esport, la cultura i el patrimoni.


Col·laboració amb altres camps organitzats fora de Catalunya

A banda dels 58 camps que es desenvolupen a Catalunya, Joventut també ofereix enguany 114 places en camps de treball organitzats en altres llocs de l'Estat espanyol, repartides en 73 camps de treball: Madrid (14), Galícia (8), País Valencià (7), Euskadi (7), Extremadura (7), Aragó (6), Navarra (6), Castella i Lleó (4), Castella la Manxa (4), Illes Balears (3), La Rioja (3), Illes Canàries (2), Ceuta (1) i Cantàbria (1).

En aquestes activitats, els joves catalans participaran en projectes organitzats per organismes de joventut. S'hi poden trobar des d'un camp d'intervenció socioeducativa a La Victoria de Acentejo (Santa Cruz de Tenerife), fins a un d'audiovisual a Baños de Montemayor (Cáceres), passant per un camp de temàtica mediambiental a Cercedilla (Madrid).

Així mateix, els joves catalans també tenen l'opció de participar als camps de treball d'intercanvi internacional organitzats arreu del món per part de diferents organismes i associacions, com són la Coordinadora d’Organitzadors de Camps de Treball Internacionals i el Servei Civil Internacional.

En total, aquest 2023 es podran escollir entre uns 2.000 camps de treball internacionals, als quals van participar uns 500 joves catalans l'estiu passat. Així mateix, els camps internacionals organitzats a Catalunya van acollir el 2022 uns 100 joves d'arreu del món.


Per: Redacció

Foto: Cedida


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info