SALVADÓ JOIERS, DES DE 1902. Més de 100 anys de confiança

Joventut ofereix 7 Camps de Treball amb 122 places per aquest estiu 2021 a les Terres de l’Ebre

A Amposta es faran dos camps de treball: un per a la recuperació de l’antic traçat de la Val de Zafán i l’altre de recuperació dels antics nius de metralladora de la Guerra Civil

etiquetes   noticies, territori, terres ebre, amposta, joves, patrimoni

26/4/2021

Joventut ofereix 7 Camps de Treball amb 122 places per aquest estiu 2021 a les Terres de l’Ebre | Amposta.info


El coordinador de Joventut de les Terres de l’Ebre, Joan Barberà, ha presentat avui l’oferta i les principals novetats del Camps de Treball que la Direcció General de Joventut (DGJ) - a través de l’Agència Catalana de la Joventut (ACJ) - ha programat per aquest 2021 a les comarques ebrenques. La presentació ha tingut lloc a Amposta, i ha comptat amb l’assistència de l’alcalde, Adam Tomàs; la regidora de Joventut, Carla Bonfill, i de la representant de l’Associació Riet Vell, Sofia Rivaes, ja que l’entitat durà a terme un dels 7 camps de treball del territori.

En concret, aquest estiu 2021 a les Terres de l’Ebre es realitzaran 7 Camps de Treball, 1 més que l’any 2019, amb un total de 122 places:

  • 5 seran per a joves catalans (de 14 a 17 anys) a Bot, El Pinell de Brai, Ascó, Tivenys i Amposta 
  • 1 serà per a joves de la resta de l’Estat (de 18 a 25 anys) a Amposta 
  • 1 serà per a joves d’arreu del món (de 18 a 29 anys) a l’EMD Campredó, Tortosa

Quatre d’aquests Camps de Treball són nous pel que fa al treball tècnic que s’hi realitza o bé pel municipi que els acull. Així són novetat d’aquesta edició el d’Ascó, que es dedica a la rehabilitació de les trinxeres de la Batalla de l’Ebre situades a l’entorn de l’ermita del Calvari; el de Tivenys per la recuperació del paisatge i senders del bosc de ribera vora el riu Ebre, com una zona d’alt interès biològic, ambiental i paisatgístic del municipi i la zona; i els dos d’Amposta: un per a la recuperació de l’antic traçat del tren que havia d’unir la Val de Zafán (Aragó) amb el port de Sant Carles de la Ràpita; i l’altre de recuperació dels antics nius de metralladora de la Guerra Civil.

Pel que fa al del Pinell de Brai, després de la darrera edició del 2019, on per problemes tècnics es va canviar el format arqueològic del Camp de La Lleva del Biberó per unes rutes senderistes amb contingut històric de la Batalla de l’Ebre, es recupera de nou el format dels 2 primers anys, de treball arqueològic a la zona on va lliutar la Lleva del Biberó durant la Guerra Civil.

El de Bot es dedicarà, en aquesta segona edició ja, a la recuperació i condicionament de l’antiga via o estació.

I al Camp de Treball de l’EMD Campredó, per tercer any, la feina tècnica se situa novament al voltant de la Casa del Prat, un edifici medieval de notable importància històrica, amb l’objectiu de posar al descobert, recuperar i catalogar tot l’entramat emmurallat que pot ser d’interès arqueològic i també turístic.


Procés de preinscripció i inscripció

El període de preinscripció és del 19 (12h) fins al 28 d’abril (12h) a través del portal www.xanascat.cat/PortalPreinscripcions/

  • Sorteig: 4 de maig (12h) 
  • Publicació resultats del sorteig: 6 de maig (12h) 
  • Adjudicacions: 10 de maig 
  • Autoadjudicació de places per a joves en llista d’espera: 25 de maig

La inscripció directa per als qui no han participat en el sorteig: 30 de maig


Què són els Camps de Treball?

La Direcció General de Joventut organtiza els Camps de Treball a Catalunya a través de diferents associacions d’educació en el lleure, entitats i fundacions sense ànim de lucre, i amb la complicitat d’ajuntaments i del territori. La majoria d’aquests Camps són dirigits a joves catalans d’entre 14 i 29; alguns compten amb la participació de joves provinents d’altres llocs de l’Estat i d’altres d’arreu del món, d’acord amb els intercanvis de places entre entitats i organismes catalans i internacionals. El Camps de Treball són activitats de voluntariat que consisteixen en fer projectes i serveis en una comunitat. Consten d’una estada de quinze dies, durant el període de vacances d’estiu, en què es participa desinteressadament en un projecte de millora de caire mediambiental, social, patrimonial o d’intercanvi cultural. Són 15 dies que afavoreixen unes experiències enriquidores i proposen unes actituds i valors que ajuden els i les joves a desenvolupar una manera de fer i de viure. Constitueixen una experiència de vida en grup, sortir de l’individualisme experimentant valors socials com la tolerància i la solidaritat. És alhora una manera de desconnectar de les activitats rutinàries i obrir-se a noves experiències.


Per: Redacció

Foto: Joventut Gencat


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info