Eports Ample de Banda i Internet

Les Jornades de les Lletres Ebrenques reuniran prop d'un centenar de personalitats culturals a Amposta

S’han programat una vintena d’activitats a l’Oficina de Turisme, del 18 al 22 d’octubre

etiquetes   noticies, cultura, jornades, llibres, biblioteca juan arbo, amposta

5/10/2022

Les Jornades de les Lletres Ebrenques reuniran prop d’un centenar de personalitats culturals a Amposta | Amposta.info


Autores i autors consolidats i novells, poetes, professionals de l'edició, músics i altres personalitats de la cultura tornaran a reunir-se a Amposta per les Jornades de les Lletres Ebrenques, del 18 al 22 d'octubre. Per a la dissetena edició de l'esdeveniment s'han programat una vintena d'activitats amb la participació de prop d'un centenar de personalitats del món de les lletres, uns actes que aquest any, de forma excepcional, tindran lloc a l'Oficina de Turisme, on mentre duren les obres de la Biblioteca Sebastià J. Arbó s'ubica el servei de biblioteca. L'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, acompanyat per la regidora de Cultura i Memòria Històrica, Inés Martí, el regidor de Turisme, Pep Simó, i la responsable de l'àrea d'adults de la Biblioteca, Joana Serret, han presentat un programa on destaquen actes al voltant de Joan Fuster i Gabriel Ferrater, una exposició sobre l'aranès o, entre altres, l'homenatge pòstum al professor i investigador ampostí Josep Ferran Bel.

L'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, afirmava que "malgrat que la Biblioteca està en obres, no renunciem a fer cap de les activitats habituals i un dels actes més importants són les Jornades de les Lletres Ebrenques". L'alcalde deia també que "les disset edicions les avalen com a nucli de la cultura ebrenca i que enguany haguéssim pogut crear aquestes sinergies amb l'àrea de Turisme estic segur que faran que aquesta edició torni a ser un èxit".

La regidora de Cultura i Memòria Història, Inés Martí, destacava alguns actes com la presentació de les bases del VIII Premi de Narrativa Breu Ciutat d'Amposta, el 19 d'octubre. "Enguany aquest premi presenta una novetat: hi haurà un únic guardó amb el condicionant que la persona guanyadora pugui fer, un cop l'obra publicada, clubs de lectura als centres educatius de la ciutat. És una manera d'apropar uns premis molt locals a l'alumnat de secundària", deia la regidora, qui marcava dos actes més al programa: l'entrega del Premi Mèrit de les Lletres Ebrenques 2022 i el reconeixement pòstum al professor de geografia i història i investigador ampostí Josep Ferran Bel i Querol.

Per la seva part, la responsable de l'àrea d'adults de la Biblioteca i impulsora de les Jornades, Joana Serret, explicava que durant el cap de setmana es celebraran clubs de lectura i taules rodones sobre el turisme literari, la literatura digital, els nous valors literaris o les noves revistes de periodisme a foc lent, i també hi haurà actuacions poètico-musicals.

Jornada inaugural

Tot i que els actes s'iniciaran el dimarts 18, la inauguració oficial de les Jornades de les Lletres Ebrenques serà el 21 d'octubre a les 19 hores, aquest any amb la lliçó "Claus, plaers i vigència. Una invitació a (re)llegir Joan Fuster", a càrrec de l'escriptor, rapsode i catedràtic Tomàs Llopis.

Finalment, tancarà aquesta dissetena edició "Que et fessis vella tu.../ sí que em faria escopir sang", a partir de l'obra de Gabriel Ferrater, dintre dels actes del centenari del naixement de l'autor, que es complementarà amb un espectacle de dansa de La Fonte Cia., en el marc de "Balla'm un llibre".


Per: Redacció

Foto: Cedida


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info