EbreActiu, revista d´oci actiu

Les Jornades de les Lletres Ebrenques celebren la majoria d'edat

La XVIII edició de les Jornades preparen una vintena d’activitats, del 16 al 22 d’octubre

etiquetes   noticies, cultura, jornades lletres ebrenques, amposta

10/10/2023

Les Jornades de les Lletres Ebrenques celebren la majoria d’edat | Amposta.info


Amposta torna a posicionar-se com a referent cultural amb les Jornades de les Lletres Ebrenques, que aquest any celebren la majoria d'edat amb una vintena d'activitats i més de 100 personalitats del món cultural. L'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, reivindicava que "és una cita de referència al territori i arreu del país, perquè si un acte no té afluència de públic no arriba a complir gairebé dos dècades", alhora que afegia que "apostem molt per la cultura i les lletres ebrenques, perquè al final la cultura ens ajuda a fer una societat més crítica i més lliure, i estem convençuts que a les Jornades els hi espera un futur molt llarg i pròsper". Pel que fa a l'espai, l'alcalde deia que "tenim la il·lusió que l'any vinent ja es pugui fer a la biblioteca, ja rehabilitada gràcies al departament de Cultura de la Generalitat i als Fons Next Generation". Les XVIII Jornades de les Lletres Ebrenques tindran lloc a l'Espai Km 0 de l'Oficina de Turisme, el 6 i del 16 al 22 d'octubre.

L'ànima mater de les Jornades, Joana Serret, destacava que l'esdeveniment "és una festa anual al voltant del llibre per ensenyar i demostrar que sota el marc de la literatura es poden englobar activitats tan diverses com la música, recitals poètics, teatre o fins i tot fotografia, gastronomia i turisme", paraules que complementava dient que "estar a una biblioteca ens facilita fer un seguiment de les novetats, sobretot dels autors i autores ebrencs, i donem suport a les noves veus literàries i els autors i les obres lligades a les Terres de l'Ebre".

Des de l'àrea de Turisme, la tècnica Eva Bernad deia que "és un privilegi compartir les Jornades de les Lletres Ebrenques. Hem buscat un denominador comú i ens hem trobat no només en una ruta literària, sinó també en la gastronomia". De la mà de l'Oficina de Turisme, i coincidint amb el 120 aniversari de Sebastià Juan Arbó, s'ha programat una ruta literària pels llocs on va viure i escriure l'escriptor, a càrrec d'Helena Herranz i Joan Antoni Forcadell, el 22 d'octubre. A banda, el 21 tindrà lloc una taula rodona sobre gastronomia i turisme amb creadors de contingut, l'escola de gastronomia Escribà Academy i autores i autors que escriuen sobre menjar.

L'acte inaugural serà divendres, 20 d'octubre a partir de les 19 hores, amb "Literatura del tu" a càrrec de Iolanda Batallé, professora, periodista, editora i escriptora, i exdirectora de l'Institut Ramon Llull i actual directora de la Llibreria Ona.


Activitats per a tots els públics

Les Jornades de les Lletres Ebrenques començaran aquest dilluns a la tarda amb l'activitat "Versos de boira i aigua", un recorregut per l'obra poètica de Josep Vallverdú en el marc del centenari del seu naixement, un acte que compta amb el suport del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya.

La resta d'activitat no s'iniciarà fins al dia 16, quan es podrà gaudir de la història de la ballarina ebrenca Anna M. Bel, amb la col·laboració de l'Escola de Dansa Maria Lozano, i de la trobada del col·lectiu Di-llums d'Arts al Forn. Dimarts hi haurà una taula sobre memòria històrica conduïda per l'escriptora i directora del COMEBE, Cinta Farnós, i dimecres un recital poètic amb diferents autors, mentre que dijous s'ha preparat un espectacle sobre el rector de Vallfogona.

El gruix important de les Jornades serà a partir de divendres on, a més de la inauguració amb Iolanda Batallé, s'ha programat, de divendres a diumenge, el lliurament del Premi Mèrit de les Lletres Ebrenques, un espectacle del cantautor Èric Vinaixa, una exposició de dones ebrenques inspirada en la poesia de Zoraida Burgos, una taula rodona sobre "Crims literaris", una activitat infantil sobre el famós gos Rovelló o una conferència sobre escriptura creativa.

Totes les activitats són obertes i gratuïtes i es realitzaran a l'Espai Km 0 de l'Oficina de Turisme d'Amposta.


Per: Redacciórestaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info