Eports Ample de Banda i Internet

La Joieria Salvadó, un dels comerços centenaris protagonistes de l'exposició «Comerç al servei de la ciutat. Amposta al tombant dels s. XIX i XX»

L’establiment ampostíva obrir les seves portes el 1902 i està declarat Establiment Comercial Centenari per la Generalitat de Catalunya

etiquetes   noticies, societat, comerç, comerç de confiança, amposta, festa del mercat

10/5/2022

La Joieria Salvadó, un dels comerços centenaris protagonistes de l’exposició «Comerç al servei de la ciutat. Amposta al tombant dels s. XIX i XX» | Amposta.info


La Joieria Salvadó, fundada al 1902, és un dels comerços centenaris protagonistes de l'exposició «Comerç al servei de la ciutat. Amposta al tombant dels s. XIX i XX» que es podrà visitar al Museu de les Terres de l'Ebre a partir del 19 de maig i fins el 3 de juliol de 2022. La mostra s'emmarca dins dels actes de la Festa del Mercat a la Plaça.

Els visitants a l'exposició podran copsar la transformació de la societat ampostina, entre finals del segle XIX i les primeres dècades del segle XX, a través de l'evolució d'una de les seves activitats socioeconòmiques: el comerç al detall, entès com la compra i la venda de productes naturals i industrials o de serveis.

L'exposició aplega gairebé dos centenars de peces, acompanyades de textos explicatius i fotografies que mostren tendes, botigues i serveis ampostins de l'època. La major part dels objectes exposats són dels comerços més antics de la ciutat: Farmàcia Ferré (iniciada el 1874), Joieria Salvadó (fundada el 1902), Carns Lafont (carnisseria creada el 1912) i Dolços Alemany 1912 (pastisseria inaugurada el 1912); i també per altres comerços avui desapareguts: la barberia Perruqueria Garriga, les fàbriques de sifons i gasoses La Higiènica i Fatsini, propietat de les famílies Garriga, Vidal i Fatsini (totes ja en funcionament durant els anys 1920).


Per: Redacció

Foto: Cedida


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info