CENTRE ÒPTIC L´ESGUARD. La teva visió perfecta. -20% muntura i vidres monofocals

Ja es pot accedir a peu o amb bicicleta a la Torre de Sant Joan

El primer tram del camí de guarda costanera al delta de l’Ebre ja permet l’accés a aquesta construcció defensiva del segle XVI, actualment dins del mar

28/2/2019

Ja es pot accedir a peu o amb bicicleta a la Torre de Sant Joan | Amposta.info


El primer tram completat del camí de guarda costanera del delta de l’Ebre ja permet accedir, a peu o amb bicicleta, fins la torre de Sant Joan. El Ministeri per a la Transició Ecològica ha completat les obres de la primera fase d’un projecte que, a la llarga, preveu estendre aquesta vial entre Sant Carles de la Ràpita i el Trabucador, vorejant la costa interior de la badia dels Alfacs.

L’obra, que ha tingut un cost de 507.000 euros, va ser planificada per poder contenir els efectes de la pujada del nivell del mar en un espai vulnerable, especialment, en funció de la direcció del vent de mar. Addicionalment, el camí tindrà també una utilitat turística amb el seu aprofitament com a via verda per al pas de vianants i bicicletes.

Aquesta primera fase del camí de guarda, de 2,6 quilòmetres, connecta el desguàs de Fortaleza i la torre de Sant Joan. Això permetrà accedir fàcilment fins la construcció defensiva del segle XVI, actualment dins del mar, des del nucli de Poble Nou del Delta. Fins aquest moment, es tractava d’una zona de difícil accés. Amb l’obra, s’ha compactat bona la terra de bona part del camí per facilitar el pas de bicicletes.

La principal missió d’aquest camí de guarda costanera, però, és protegir la línia de costa interior de la badia dels Alfacs. Per això, sobre una base de graves i pedra, s’ha elevat el vial amb terra i, per donar major consistència i resistència als talussos, s’han recuperat diferents formacions vegetals, que s’havien degradat per la pressió antròpica i pels agents marins i atmosfèrics.


Font de la notícia: Amposta Ràdio


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info